08-02-17

Smartphone staat centraal in nieuwe entertainment-model

Het entertainment-model maakt een complete transformatie door. Dat geldt zowel voor de entertainment-consumptie van het publiek als de verdienmodellen van de producenten. Dat is de conclusie van een rapport van het betaalplatform PayPal. Er wordt aan toegevoegd dat de smartphone in die evolutie een centrale plaats heeft ingenomen. Daarbij wordt opgemerkt dat inmiddels 58 procent van de consumenten hun mobiele telefoon gebruiken om televisie en film te bekijken, terwijl 85 procent op het apparaat beroep doet om muziek te beluisteren. Bovendien is de interesse in het fysieke bezit van muziek grotendeels weggevallen.

“Het mobiele gebruiksgemak staat centraal,” benadrukt Melissa O’Malley, analist bij PayPal. “Het publiek zoekt actief naar de meest gebruiksvriendelijke manieren om entertainment te kunnen consumeren. Dat geldt niet enkel voor het gebruik van digitale media, maar ook voor de aankoop van de content.” De draagbaarheid van de smartphone heeft ook de onderliggende zakelijke model van de entertainment-sector gewijzigd. Vastgesteld werd dat nog slechts 12 procent van de Amerikaanse consument interesse heeft om fysieke kopieën van hun muziek te bezitten. Daarentegen streeft 39 procent naar een digitale opslag, gevolgd door streaming (28 procent).

Daarbij wordt opgemerkt dat millennials even vaak voor streaming als voor digitale downloads kiezen, maar oudere consumenten blijken nog altijd een voorkeur te tonen voor het bezit van een eigen muziekbibliotheek. De onderzoekers kwamen verder tot de vaststelling dat bijna 70 procent van het video-publiek een aankoop op een mobiel platform heeft gedaan. Datzelfde geldt voor 72 procent van de muziek-consumenten. Deze cijfers tonen volgens O’Malley aan dat content-aanbieders een gebruiksvriendelijk mobiel platform ter beschikking moeten stellen. Opgemerkt wordt dat vele consumenten erkennen dat vlottere transactiemethodes hen sneller zouden aanzetten naar digitale betaalmethodes over te stappen.

Daarbij wordt ook aandacht gevraagd voor veiligheidsgaranties. Een gebrek aan veiligheid is immers eveneens een belangrijke reden waarom consumenten naar eigen zeggen alternatieve betaalmethodes gebruiken.

Lees Verder

19:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: entertainment |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.