14-02-17

Saudische winkelcenters willen ook bioscoopzalen

In Saudi-Arabië zullen winkelcenters in de toekomst ook bioscopen omvatten. Dat heeft Khaled Al Jasser, chief executive van de vastgoedgroep Arabian Centres, bevestigd. Daarmee speelt Arabian Centres in op een beslissing van de Saudische overheid om op een bepaald ogenblik in de toekomst entertainment-licenties te zullen verstrekken waardoor bioscopen legaal worden. Arabian Centres baat op dit ogenblik in Saudische steden negentien shoppingcenters uit, maar er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van tien nieuwe vestigingen. In de plannen voor de nieuwe realisaties wordt volgens Al Jasser al ruimte gereserveerd voor de inplanting van een bioscoop.

Enkele maanden geleden werd door de Saudische regering aangekondigd dat in toekomst de opening van bioscopen zal worden toegelaten. Een tijdschema werd daarbij niet opgegeven, maar Al Jasser zegt er alle vertrouwen in te hebben dat de legalisering snel zal worden doorgevoerd. “Bioscopen kunnen een belangrijke groeisector worden voor de winkelcenters,” benadrukt de topman van Arabian Centres. “Ook in een aantal bestaande winkelcenters zal mogelijk ruimte voor de inplanting van een bioscoop kunnen worden gevonden.” Arabian Centres zou uiteindelijk de bioscopen in eigen beheer willen uitbaten, maar zou in een eerste fase mogelijk een beroep willen doen op een ervaren partner.

Al Jasser zegt ervan overtuigd te zijn dat de bioscopen een grote interesse zullen genieten van de Saudische bevolking. “Vele consumenten kijken reikhalzend uit naar de opening van de bioscopen,” betoogt hij. “Wanneer Saudi’s naar Bahrein of Dubai reizen, staat nagenoeg altijd een bezoek aan de bioscoop op het programma.” De plannen voor de heropening van de bioscopen - die sinds de jaren tachtig van de voorbije eeuw zijn verboden - botsen echter alvast op verzet van groot-mufti Sheikh Abdulaziz al-Sheikh, die de publieke vertoningen immoreel noemt en als een onaanvaardbare gelegenheid voor een mengeling van mannen en vrouwen veroordeelt.

Lees Verder

17:44 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: saudi-arabië |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.