14-02-17

Toerisme vertegenwoordigt het duurste domein van het internet

De toeristische industrie heeft de duurste online domeinnamen. De sector heeft tot nu toe immers 199,9 miljoen dollar aan domeinnamen uitgegeven. Dat is de conclusie van een studie van een onderzoek van het Britse bedrijf Nimbus Hosting naar vijfhonderd domeinen. Op de tweede plaats staat de verzekeringswereld met een waarde van bijna 102,54 miljoen dollar, gevolgd door de financiële sector met een besteding van 102,24 miljoen dollar. Informatica en retail maken de top vijf rond. Ook pornografische domeinen en gaming kunnen een hoog prijsniveau laten optekenen. Deze sectoren laten onder meer vastgoed en services achter zich.

Uit het onderzoek bleek nog dat de gokstad Las Vegas de duurste domeinnaam van de wereld heeft. De domeinnaam LasVegas.com werd in het midden van het voorbije decennium immers verkocht tegen een prijs van 90 miljoen dollar. Op de tweede plaats staat CarInsurance.com met een bedrag van 49,7 miljoen dollar, gevolgd door Insurance.com (35,6 miljoen dollar), VacationRentals.com (35 miljoen dollar) en PrivateJet.com (30,18 miljoen dollar). Tot de duurste domeinnamen in Europa behoren onder meer Shopping.de (2,85 miljoen dollar), Motorcycle.se (1,1 miljoen dollar), Cruise.co.uk (1,1 miljoen dollar), Saturn.pl (600.000 dollar) en Credit.fr (851.875 dollar).

Opgemerkt wordt dat bedrijven of andere organisaties vaak exorbitante prijzen moeten betalen voor een gepaste domeinnaam, die hen echter wel een grote online visibiliteit kan garanderen. “De domeinnaam is één van de meest cruciale overwegingen van de online strategie van de onderneming,” benadrukt Nimbus Hosting. “De domeinnaam is immers het eerste aspect van het bedrijf waarmee de online bezoeker wordt geconfronteerd. Bovendien heeft de domeinnaam een bepalende impact op het sociale mediabeleid, de merkenstrategie en zelfs de merchandising. Een verandering van domeinnaam kan een zware investering vergen, maar daarbij moet zowel op korte termijn als naar de verdere toekomst worden gekeken.

Lees Verder

19:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.