18-02-17

Rederij Viking Ocean haalt meeste cruise-awards

De Disney Dream is het beste cruiseschip van de wereld. Dat blijkt uit een enquête van het platform Cruise Critic, gebaseerd op de ratings en besprekingen van lezers in de loop van het voorbije jaar. Disney Dream werd voor het derde jaar op als beste cruiseschip in de vaart verkozen. Er wordt aan toegevoegd dat rederij Disney Cruise Line in acht categorieën met een topaward werd bekroond. Disney Dream, die vanuit Port Canaveral in Florida het jaar rond cruises naar de Bahama’s aanbiedt, won ook een award voor onder meer de beste service, beste cabines en beste uitstappen aan wal. Disney Magic werd laureaat bij de schepen uit de middencategorie en werd onder meer bekroond voor zijn gezinsvriendelijk aanbod.

Disney Cruise Line verzamelde weliswaar minder awards dan het jaar voordien, toen elk prijzen werden ontvangen, maar de waardering van de passagiers toont volgens experts dat de activiteiten van de rederij verder gaan dan een programma dat louter op reizen voor kinderen zou zijn gebaseerd. “Daarbij kan niet alleen worden verwezen naar de verschillende bekroningen die de Disney Dream en de Disney Magic hebben ontvangen, maar onder meer ook naar de awards die de Disney Fantasy won op het gebied van fitness en recreatie,” benadrukt Katia Hetter, toerische redacteur bij CNN Digital Travel.

Het grootste aantal awards ging echter naar Viking Ocean Cruises, dat in totaal tien keer werd bekroond. De Viking Sea werd bekroond tot beste schip in de kleinere middencategorie en behaalde ook voor entertainment, service en waluitstappen de hoogste quoteringen Zusterschip Viking Star behaalde in dezelfde categorie de hoogste cijfers voor restauratie, cabines en debutanten-service. Katia Hetter noemt het succes van Viking Ocean opmerkelijk. “De rederij was immers al wel langer actief met riviervaarten, maar startte twee jaar geleden pas met oceaancruises,” benadrukt de redacteur. In de kleinste categorie ging de prijs voor beste schip naar de Celebrity Xpedition van rederij Celebrity Cruises.

Lees Verder

12:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cruises |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.