20-02-17

Hogere kaderleden worden altijd aan het werk verwacht

Voor specialisten uit de Britse financiële sector behoort weekendwerk tot de normale agenda. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Britse verzekeraar MetLife bij een groep executives uit de Britse financiële wereld. Vastgesteld werd dat 95 procent van de besluitnemers van financiële instellingen en investeringsbanken verwacht worden steeds ter beschikking te staan van hun werkgever. Gemiddeld bleken respondenten drieëntwintig weekends per jaar te werken. Daarbij gaf 50 procent aan dat hun weekends het voorbije jaar minstens vijfentwintig keer door professionele verplichtingen werden gestoord.

Tegelijkertijd bleek dat slechts 14 procent van de ondervraagden te hebben ervaren dat een klacht over de werkdruk de werkgever heeft aangezet actie te ondernemen. Bovendien moest worden vastgesteld dat slechts 23 procent van de werknemers zich in staat voelde om problemen rond de werkdruk met hun managers te bespreken. Wel getuigde 65 procent de stressgerelateerde moeilijkheden tegenover collega’s te berde kunnen brengen. “Investeringsbankiers gaan weliswaar prat op hun lange werkdagen, maar er moet toch naar een balans worden gestreefd,” benadrukt Tom Gaynor, directeur verloning bij MetLife.

“Het kan alvast nooit worden getolereerd dat bij de werknemers uit vrees voor carrière-beschadiging een terughoudendheid zou groeien om problemen rond stress of mentale gezondheidsproblemen naar voor te brengen,” benadrukt Gaynor. “Bedrijven met een veeleisende managementstijl moeten de nodige voorzieningen treffen om mentale gezondheidsproblemen te kunnen aanpakken en zouden medewerkers moeten aanmoedigen probleemsituaties te melden. Daarmee toont de onderneming niet alleen zorg te willen dragen voor hun werknemers, maar zullen ook de prestaties van het bedrijf worden verbeterd omdat op een geëngageerd en enthousiast personeelsbestand kan worden gerekend.”

Er werd nog opgetekend dat 50 procent van de ondervraagden zijn baan meer stresserend vindt dan vorig jaar. Daarbij maakte 40 procent gewag van extreem stresserende opdrachten. Ook wordt erop gewezen dat 67 procent van plan zou zijn om binnen een periode van twaalf maanden een andere baan te zullen zoeken indien de stressniveaus geen verbetering tonen.

Lees Verder

15:33 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: stress |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.