23-02-17

Concurrentie op werkvloer is moeilijk te achterhalen

Werknemers weten heel goed welke collega’s als vrienden kunnen worden beschouwd, maar het blijkt bijzonder moeilijk om potentiële concurrenten te achterhalen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Washington University, de University of North Carolina en de University of Michigan. De onderzoekers merken daarbij echter op dat de professionele concurrentie een andere structuur heeft dan de andere verhoudingen op de werkvloer. Terwijl een vriendschappelijk gedrag openlijk wordt getoond, zullen concurrerende motieven volgens de onderzoekers meestal verborgen worden gehouden. Dat maakt het volgens hem moeilijker om tegenstanders te identificeren.

“Op de werkvloer kan elke dag tussen collega’s voor een beperkt aantal voordelen - zoals bonussen, loonsverhogingen, promoties en erkenning - een voortdurende wedijver worden opgetekend,” benadrukt onderzoeksleider Hillary Anger Elfenbein, professor organisatiegedrag aan de Washington University. “Er moet echter ook worden vastgesteld dat de werknemer er meestal niet in slaagt de identiteit van zijn concurrenten te achterhalen. Wanneer gezocht wordt naar de kennis van de arbeidskracht over zijn werkomgeving, moet worden vastgesteld dat men meestal wel vrienden kan identificeren, maar bij negatieve gevoelens - met inbegrip van concurrentie - tast men vaak volledig in het duister.”

“Sommige collega’s zullen hun competitiviteit tonen en hun concurrerende intenties duidelijk maken, maar anderen gedragen zich als een vriend en verbergen hun ware gevoelens en ambities,” betoogt Elfenbein. “Daardoor heeft de werknemer meestal geen idee welke collega’s als een bedreiging moeten worden ervaren. Achter het fenomeen kan een dubbele reden worden gevonden. Sommige werknemers zijn te beleefd om collega’s te irriteren of voor het hoofd te stoten en zullen hun competitieve ambities dan ook verzwijgen. Anderzijds is er het fenomeen van de wederkerigheid. Voor vriendschappen is wederkerigheid een positief gegeven, maar bij concurrentie valt dat element weg.”

“Wanneer geen basis voor wederkerigheid overblijft, wordt het moeilijk om de concurrentie in te schatten,” benadrukt de onderzoeker. “Men moet bij collega’s dan ook meer aandacht besteden aan gedrag dan aan woorden. Wanneer collega’s zich al te beleefd opstellen, zouden de alarmklokken moeten beginnen te luiden.”

Lees Verder

12:47 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: concurrentie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.