13-03-17

Amerikaanse autobestuurder niet echt enthousiast over zelfrijdende wagen

Zelfrijdende auto kunnen bij de consument slechts op een bescheiden enthousiasme creëren. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent Klashwerks bij meer dan drieduizend chauffeurs in de Verenigde Staten. Daarbij werd vastgesteld dat slechts 38 procent van de ondervraagden een bereidheid toonde om een zelfrijdende auto aan te kopen. Bovendien erkende 37 procent te twijfelen of ze een dergelijk voertuig zouden aanschaffen. Daarnaast zei 45 procent meer informatie te willen vooraleer een beslissing te kunnen nemen. Slechts 5 procent gaf te kennen zo snel mogelijk een autonome wagen te willen kopen.

Vastgesteld werd ook dat 2 procent van de respondenten erkent nog nooit over zelfrijdende auto’s te hebben gehoord. Uit de cijfers van de studie kan volgens Klashwerks worden afgeleid dat de markt van de zelfrijdende auto zich nog in een bijzonder pril stadium bevindt. “Er kan dan ook een beperkte kennis worden ervaren over de terminologie die in de sector wordt gehanteerd,” benadrukken de onderzoekers. “Onder meer is gebleken dat 75 procent van de respondenten betoogt met het concept van de zelfrijdende auto vertrouwd te zijn, maar dat daalt tot 35 procent bij het autonome vehikel en verder tot 23 procent bij het geconnecteerde voertuig.”

Er werd ook vastgesteld dat 27 procent van de respondenten toegaf niet te weten of hun auto zou kunnen worden geconnecteerd, maar tegelijkertijd getuigde 35 procent dat het voertuig wifi-verbindingen mogelijk maakt en toegang biedt tot online diensten en applicaties. Verder bleek dat 19 procent van de ondervraagden erkent zelfrijdende auto’s cool te vinden, maar zelf nooit tot de aankoop van een exemplaar zou willen overgaan. Anderzijds getuigde 18 procent autonome wagens angstaanjagend te vinden, terwijl 12 procent de technologie slechts een hype noemt die niet snel een doorbraak in het dagelijkse verkeer zal kunnen realiseren.

Lees Verder

18:56 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zelfrijdende auto |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.