14-03-17

Netwerking is voor vrouwelijke ondernemer sterkste eigenschap

Mannen die beslissen ondernemer te worden, starten op jongere leeftijd een bedrijf op dan vrouwen. Ze slagen er ook gemakkelijker in startkapitaal samen te brengen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het online platform 99Designs bij meer dan zeventienhonderd ondernemers in Europa, de Verenigde Staten en Australië. Vastgesteld werd dat ongeveer 20 procent van de mannen bij de opstart van hun onderneming tussen achttien en vijfentwintig jaar oud zijn, tegenover slechts 12 procent van de vrouwen. Daarentegen blijkt dat 42 procent van de vrouwen bij de lancering van het bedrijf minstens vijfendertig jaar is. Bij mannen valt dat aandeel terug tot 33 procent.

Ook werd vastgesteld dat 12 procent van de mannelijke ondernemers een startkapitaal van minstens 100.000 dollar kunnen verzamelen. Slechts 6 procent van hun vrouwelijke collega’s lukt erin eenzelfde bedrag op te halen. Anderzijds bleek dat vrouwen twee keer meer geneigd zijn om hun zakelijke opleiding door officiële cursussen te vervolmaken. Mannen zouden daarentegen vaker aangeven een boek te hebben geraadpleegd om nieuwe vaardigheden aan te leren. Verder noemde 20 procent van de vrouwen het verlaten van hun comfortzone hun belangrijkste zakelijke uitdagen. Die mening werd echter door slechts 14 procent van de mannen gedeeld.

Ook gaf 23 pocent van de vrouwen aan dat netwerking hun meest belangrijke vaardigheid is. Bij mannen daalt dat cijfer tot 19 procent. “De traditionele familierollen en de kinderzorg blijken internationaal te bepalen hoeveel tijd ondernemers aan hun zakelijk project kunnen besteden,” zeggen de onderzoekers nog. Genoteerd werd dat 19 procent van de vrouwelijke ondernemers meer dan vijf per dag in hun gezin investeerden, tegenover slechts 13 procent van hun mannelijke collega’s. Daarentegen zei 13 procent van de mannen minstens twaalf uur aan het bedrijf te wijden, tegenover slechts 7 procent van de vrouwen.

Er kon ook nog worden opgetekend dat 18 procent van de mannelijke respondenten aangeeft zijn zakelijk succes vooral te danken te hebben aan een geduldig karakter. Slechts 12 procent van de vrouwelijke ondernemers noemde geduld een cruciale eigenschap.

Lees Verder

16:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: genderkloof |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.