28-03-17

Flexibel werk moet ook soepel worden georganiseerd

Flexibel werk moet ook soepel worden georganiseerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Cass Business School and Cranfield School of Management bij ruim zesentwintighonderd werknemers in Groot-Brittannië. Er werd immers vastgesteld dat werknemers de grootste tevredenheid tonen over een flexibele werkorganisatie wanneer ze de voorwaarden op een informele manier met hun baas hebben kunnen bespreken. Wanneer er daarentegen sprake is van formele arrangementen neemt de tevredenheid gevoelig af. Opgemerkt wordt dat de informele afspraken de werknemer immers toelaten het gezinsleven en zijn professionele activiteiten optimaal op elkaar af te stemmen.

“Flexibel werk kan bij de werknemer de jobtevredenheid en het engagement tegenover de onderneming versterken,” benadrukt Lilian de Menezes, professor bestuurswetenschappen aan de Cass Business School. “Flexibiliteit biedt de werknemer immers een grotere autonomie over de invulling van zijn taak en mondt uit in een grotere jobtevredenheid en loyaliteit tegenover de werkgever. De manier waarop de flexibiliteit wordt benaderd, blijkt echter een belangrijke impact te hebben. Wanneer informele regelingen worden getroffen, kan de positieve impact immers sterker worden ervaren dan bij de introductie van een formeel kader.”

“Onder meer kon worden vastgesteld dat informele afspraken de individuele prestaties gevoelig kunnen verbeteren,” betoogt de Menezes. “De werkgever wordt beloond met een grotere loyaliteit, aanwezigheid en punctualiteit. Anderzijds bleek dat de werknemers in een informeel flexibel systeem in het algemeen ook een hogere waardering meekrijgen. Bij een informele regeling kan immers gezocht worden naar oplossingen die voor alle betrokken partijen de meeste baten opleveren. Formele afspraken maken het bovendien minder gemakkelijk om in te spelen op specifieke situaties die nieuwe of bijkomende opportuniteiten zouden kunnen bieden.

Lees Verder

16:36 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: flexibiliteit |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.