04-04-17

Uber geniet bij jongeren op een sterke klantentrouw

De alternatieve taxidienst Uber wordt om diverse redenen met negatief nieuws omgeven, maar jongeren blijken alvast het gebruik van het platform niet gemakkelijk te zullen opgeven. Dat is de conclusie van een enquête van LendEdu, herfinancier van studentenleningen, bij nagenoeg 3.700 jongeren in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat 93 procent van de ondervraagde millennials te kennen gaf in geen geval met het gebruik van het platform te zullen stoppen. Er wordt wel benadrukt dat het negatieve nieuws over Uber het merk van de taxidienst heeft verzwakt, zodat volgens analisten mogelijk toch ruimte zou kunnen komen voor concurrenten

“Uber maakt dan wel een moeilijke periode door, maar anderzijds is het platform voor miljoenen gebruikers het belangrijkste middel voor stadsvervoer geworden,” benadrukken de onderzoekers. “Een groot gedeelte van dat publiek bestaat uit millennials en die blijken zich niet door de negatieve berichtgeving - onder meer over oneerlijke concurrentie en onwettelijke testritten met zelfrijdende auto’s - te laten beïnvloeden. Zolang jongeren zelf geen slechte ervaring met Uber hebben beleefd, zullen ze het merk krediet blijven geven. Aangezien heel wat millennials zelf op de deeleconomie rekenen om in hun levensonderhoud te voorzien, zullen ze zich ook tegenover de activiteiten van het bedrijf toleranter gedragen.”

Bovendien wordt opgemerkt dat vele jongeren gewend zijn geraakt aan het gebruikscomfort dat de diensten van Uber te bieden hebben. “Er mag ook niet vergeten worden dat Uber een aantal diensten in portefeuille heeft die concurrenten niet kunnen aanbieden, zodat het bedrijf voldoende troeven kan uitspelen om de klanten aan zich te blijven binden,” benadrukken analisten van consulent eMarketer. “Door de negatieve berichtgeving is het merk echter wel geraakt, wat onder meer zou kunnen leiden tot eventuele problemen om bij investeerders bijkomende financiële middelen voor een verdere groei te kunnen vinden. Dat zou aan concurrenten alsnog nieuwe mogelijkheden kunnen bieden.”

Lees Verder

20:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uber |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.