08-04-17

Kwaliteit belangrijkste motivatie lokale aankopen

Kwaliteit is de belangrijkste reden om bij lokale verkopers te shoppen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Aytm Research bij duizend consumenten in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat 59 procent van de respondenten minstens de helft van zijn aankopen lokaal doet. Bij 25 procent zouden de aankopen grotendeels of exclusief bij lokale producenten gebeuren. Percepties over een hoge kwaliteit vormen voor 70 procent van de ondervraagden een reden om de voorkeur te geven aan lokale verkopers, gevolgd door het gebruiksgemak (51 procent) en de economische impact (50 procent). Daarbij bleek de economische impact belangrijker geacht te worden dan de ecologische weerslag.

Ook werd vastgesteld dat 60 procent van de consumenten minstens de helft van de tijd de voorkeur zou geven aan voedingsproducten met lokale ingrediënten. Ook hier bleek vooral gewag gemaakt te worden over een superieure kwaliteit (76 procent), gevolgd door een economische weerslag (52 procent) en gebruiksgemak (46 procent). Bij de aankoop van dranken bleek echter het lokale aspect veel minder door te wegen op de aankoopbeslissingen. Er moest immers worden vastgesteld dat 63 procent zelden of nooit dranken met lokale ingrediënten koopt. Ook hier echter is kwaliteit de belangrijkste drijfveer (62 procent), gevolgd door gebruiksgemak (37 procent) en economische weerslag (37 procent).

“Percepties over een superieure kwaliteit zijn de belangrijkste drijfveer voor lokale aankopen,” benadrukken de onderzoekers. “Er kon dan ook worden opgetekend dat 69 procent van de respondenten te kennen geeft dat lokale aankopen hen een toegang tot meer kwaliteitsproducten bieden.” Er werd ook vastgesteld dat 84 procent van de ondervraagden erkent dat lokale aankopen een meerwaarde betekenen voor de economie, maar toch zegt slechts 60 procent voor deze producten een kleine meerprijs te willen betalen.

Lees Verder

13:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkoop |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.