01-05-17

Voeding een belangrijk aspect in reiservaring jongeren

Voeding is voor vele toeristen een belangrijk aspect van de reisbeleving geworden. Dat geldt zeker voor jongeren. Er kan immers worden vastgesteld dat 88 procent van de millennials in de Verenigde Staten getuigt tijdens zijn vakantie aan een culinaire activiteit te hebben deelgenomen. Dat blijkt uit een onderzoek van de American Automobile Association (AAA) bij duizend consumenten in de Verenigde Staten. Bovendien heeft volgens het rapport 43 procent van de Amerikaanse reisbureaus een toename kunnen merken van de interesse in culinaire reizen, waarbij vooral gekeken wordt naar bestemmingen in Italië, Frankrijk en Spanje.

“Uit het onderzoek blijkt dat 75 procent van de Amerikanen van mening is dat voeding en maaltijden een belangrijk onderdeel van hun reiservaring vertegenwoordigt,” benadrukt Bryan Shilling, directeur reisproducten bij de Amerikaanse mobiliteitsvereniging. “Bovendien getuigt 80 procent op reis deelgenomen te hebben aan culinair-gerelateerde activiteiten, zoals een bezoek aan wijngaarden of distilleerderijen, maaltijden bij lokale gezinnen of kooklessen bij plaatselijke koks. Er is dan ook geen betere manier om een bestemming beter te leren kennen dan zichzelf onder te dompelen in de lokale voedselcultuur en eetgewoontes.”

Opmerkelijk genoeg moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat vele toeristen bij de voorbereiding van een internationale reis vergeten om hun maaltijden en andere culinaire activiteiten vooraf in te plannen. “Berekend werd dat reizigers tijdens hun jongste vakantie gemiddeld 63 dollar per dag aan voeding en aanverwante activiteiten hebben uitgegeven,” benadrukt Bryan Shilling. “Maaltijden kunnen op vakanties al snel een belangrijk onderdeel van het dagelijks gezinsbudget worden. Reizigers die van hun vakantie ook een culinair feest willen maken, doen er dan ook best aan vooraf de nodige planning te maken en de betrokken uitgaven in te calculeren.”

Lees Verder

15:20 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reiservaring |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.