01-05-17

Werkomgeving mee bepalend voor succes rekrutering

Het karakter van de fysieke werkomgeving kan een belangrijke impact hebben op het succes van het wervingsbeleid van de onderneming. Dat blijkt uit een onderzoek van het bedrijf Furniture123 bij meer dan duizend werknemers in Groot-Brittannië. Daarbij gaf 53 procent van de ondervraagden toe dat ze werkaanbieding zouden afwijzen indien ze de werkomgeving problematisch zouden vinden. Een ongunstige locatie van de werkplaats is daarbij de belangrijkste factor om een aanbod te negeren (50 procent), gevolgd door een verouderde kantooromgeving (41 procent), een gebrek aan natuurlijk licht (38 procent), verouderd en beschadigd meubilair (32 procent) en een vuile of onhygiënische werkplaats (32 procent).

Onder meer een gemakkelijke toegang tot transportverbindingen, eetgelegenheden en andere voorzieningen hebben vaak een bepalende invloed op de beslissing van de werknemer over een vacature. “De cijfers tonen dat bedrijven bij hun pogingen om toptalent aan te trekken aan meer aspecten aandacht dienen te besteden dan aan salarissen en voordelen,” becommentarieert Mark Kelly, marketing manager van Furniture123, de resultaten van het onderzoek. “De gemiddelde Britse werknemer is jaarlijks 8.060 uur op kantoor aanwezig, waardoor het begrijpelijk wordt dat de kwaliteit van de werkomgeving bij een vacature vaak van doorslaggevend belang kan zijn.”

“Het is uiteraard niet vanzelfsprekend om de locatie van het bedrijf te veranderen, maar toch kunnen directies andere maatregelen nemen om hun werkvloer aantrekkelijker te maken,” zegt Mark Kelly nog. “Onder meer kan worden gezorgd voor een goed catering-aanbod of kan een busservice of carpooling worden georganiseerd om een gemakkelijke connectie met belangrijke transportverbindingen te garanderen. Bovendien moeten inspanningen worden gedaan om een propere en hygiënische werkomgeving te garanderen, terwijl er tevens voor gezorgd moet worden dat het meubilair in goede conditie blijft en het kantoordecor aantrekkelijk worden aangekleed.”

Lees Verder

14:11 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: werkomgeving |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.