04-05-17

Avontuurlijkste toeristen komen uit Nederland

Nederland heeft de meest avontuurlijke toeristen van de hele wereld. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf ShareaCamper, aanbieder van een deelplatform voor mobilhomes, in veertig landen. Bij het onderzoek - waarbij zoekmachines gedurende twaalf maanden werden gecontroleerd op de interesse van de nationale bevolking in acht avontuurlijke activiteiten - bleek dat Nederlanders het meest avontuurlijke karakter toonden, gevolgd door Australiërs, Zweden, Duitsers en Fransen. De top tien bestaat verder uit Denemarken, Noorwegen, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Noorwegen. België eindigde op een veertiende plaats.

De onderzoekers merken op dat niet overal dezelfde voorkeuren voor avontuurlijke activiteiten kunnen worden opgetekend. Vastgesteld werd onder meer dat fietscrossen in Frankrijk de grootste populariteit geniet, terwijl Zwitsers vooral interesse tonen in benji-springen. Nergens in de wereld blijkt daarentegen een grotere belangstelling te kunnen worden teruggevonden voor rotsklimmen, skydiving of surfen dan in Australië. In Noorwegen geniet skiën de grootste bijval, terwijl in India wandeltochten een absolute voorkeurgenieten. De grootste interesse in caravanning wordt tenslotte opgetekend in Nederland.

De Belgische toeristen halen de beste score bij het fietscrossen, waar het land een tiende plaats bezet. Daarna volgen skiën (12), caravanning (14), skydiving (14), rotsklimmen (15), surfen (20) en wandeltochten (21). Daarentegen blijkt in België slechts een relatief beperkte interesse in benji-springen, waar slechts een 34ste plaats wordt behaald. Opmerkelijk is dat de eerste vijfentwintig plaatsen in de rangschikking worden ingenomen door landen uit Europa, Noord-Amerika en Australië. Singapore is op een zesentwintigste plek het eerste land uit een andere regio. Het minst avontuurlijke land in de rangschikking is Thailand, voorafgegaan door Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Tunesië en Maleisië.

Lees Verder

11:41 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.