08-05-17

Buffering grootste frustratie over videostreams

Buffering vormt de grootste frustratie van de gebruikers van videostreams. Tegelijkertijd moet dat probleem ook het meest frequent worden vastgesteld. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Mux bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten. Opgemerkt wordt dat 20 procent van de kijkers al bij een eerste confrontatie met buffering de betrokken video zal uitschakelen, terwijl 52,3 procent twee tot drie haperingen zou tolereren. Een grote meerderheid van de respondenten wegens buffering een video te hebben afgebroken. Daarentegen wordt een relatief grote tolerantie opgemerkt tegenover een matige beeldkwaliteit.

“Opmerkelijk is dat de consument zich weinig kritisch opstelt tegenover de kwaliteit van de video die wordt geleverd,” betogen de onderzoekers. “Er kon immers worden vastgesteld dat slechts 57,3 procent van de respondenten aangeeft door een inferieure beeldkwaliteit te zullen afhaken. Daarentegen blijkt dat weinig consumenten geduld kunnen opbrengen. Er is dan ook weinig begrip voor video’s die moeilijk opladen, waarbij 47 procent toegeeft gefrustreerd te raken wanneer ze met buffering worden geconfronteerd. Bovendien blijkt 85 procent wegens haperingen een video al te hebben afgebroken.” In totaal erkent 93 procent al een video wegens technische problemen te hebben uitgeschakeld.

Buffering is echter niet alleen een probleem dat bij de consument tot de grootste frustraties leidt, maar ook het meest frequent moet worden vastgesteld. De onderzoekers stelden immers vast dat 41,4 procent van de ondervraagden erkent met buffering te worden geconfronteerd. Op de tweede plaats staan lange laadperiodes (26 procent), gevolgd door foutmeldingen (17,5 procent). De onderzoekers melden nog dat 6,5 procent van de consumenten die met buffering worden geconfronteerd, ook na zeven mislukkingen de video nog altijd een nieuwe kans wil geven, terwijl 20,5 procent bereid zou zijn vier tot zes pogingen te wagen.

Lees Verder

 

19:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: buffering |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.