10-05-17

Personeel wil vooral met efficiënte arbeid opvallen

Werknemers proberen niet alleen bij de rekrutering een goede indruk te maken op het management, maar willen gedurende hun hele carrière bij de bedrijfstop in gunstige zin op te vallen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het rekruteringsplatform CV-Library bij duizend werknemers in Groot-Brittannië. Vastgesteld werd dat 70,5 procent van de respondenten erkent te proberen om zich gedurende de volledige loopbaan bij een onderneming op een positieve manier tegenover de bedrijfsleiding te profileren. Bij vrouwen loopt dat cijfer op tot 75,5 procent en ook in de leeftijdsgroep tussen vijfendertig en vierenveertig jaar wordt een piek van 75,6 procent opgetekend.

De onderzoekers stelden vast dat 27,3 procent van de ondervraagden een positieve indruk wil maken door zijn taak op een efficiënte manier te organiseren, gevolgd door het formuleren van nieuwe ideeën (18,2 procent) en het opnemen van bijkomende verantwoordelijkheden die niet strikt tot de arbeidsspecificaties behoren (13 procent). Daarnaast zegt 9,8 procent een indruk te willen maken door andere leden van het team te helpen, terwijl 9,6 procent aangeeft met een punctuele houding te willen opvallen. “De studie toont dat de meeste werknemers hun managers willen imponeren,” zegt Lee Biggins, managing director van CV-Library. “Dat is niet verbazend, aangezien de meesten een succesvolle carrière willen uitbouwen.”

“Een bedrijf mag inzet van zijn medewerkers verwachten, maar het management moet ervoor zorgen dat die inspanningen niet onopgemerkt blijven,” zegt Lee Biggins nog. “Erkenning en beloning worden door de werknemers bijzonder gewaardeerd en zullen bovendien als een motivator voor de verdere toekomst functioneren.” Toch bleek dat niet alle werknemers die inspanningen eindeloos willen volhouden, want 21,7 procent van de ondervraagden gaf aan alleen tijdens het eerste jaar van zijn arbeidscontract en bijzondere inzet te willen tonen. Daarbij gaf een groep van 7,5 procent toe die moeite slechts één week te zullen volhouden, terwijl 5,1 procent gewag maakte van één maand en 5,9 procent over een periode van drie maanden sprak.

Lees Verder

10:40 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: personeel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.