16-05-17

Dubbele baan van de mompreneurs kost vooral slaap

De komst van kinderen zorgt ervoor dat zakenvrouwen met een dubbele carrière worden geconfronteerd. Om die activiteiten te kunnen blijven combineren, blijkt een groot gedeelte van deze mompreneurs tijd te recupereren door slaap op te offeren. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau 99Designs bij meer dan duizend werkende moeders in de Verenigde Staten, Europa en Australië. De onderzoekers stelden daarbij vast dat de combinatie van beide functies bijna 75 procent van de ondervraagde vrouwen eigenlijk met een tweeploegenstelsel confronteert. Tevens bleek dat zoveel mogelijk wordt getracht om niet aan de tijd voor het gezin te raken.

“De mompreneurs hebben twee belangrijke focuspunten - het gezin en de carrière - op het oog,” benadrukt Pamela Webber, chief marketing officer bij 99designs. “Om tijd vrij te maken zullen vele moeders hun slaap inkorten en hun conditie-training opgeven, maar er wordt niet geraakt aan de tijd met het gezin.” Vastgesteld werd ook dat 88 procent getuigt hobby’s te hebben laten vallen om de verantwoordelijkheden voor het gezin en het bedrijf te kunnen combineren, terwijl 67 procent de fitness-activiteiten heeft opgegeven en 64 procent minder tijd vrijmaakt voor de vriendenkring. Tegelijkertijd bleek dat 44 procent van de mompremeurs erkent zich schuldig te voelen over de tijd die in de carrière wordt geïnvesteerd.

Verder bleek dat 80 procent van de ondervraagden pas met hun bedrijf van start gaan wanneer de kinderen zijn geboren, terwijl 57 procent pas vanaf hun veertigste jaar een carrière als onderneemster start. Tevens bleek dat slechts 20 procent van de mompreneurs vooraf een kapitaal ter beschikking hebben om hun onderneming te lanceren. Tevens kon worden vastgesteld dat 69 procent de flexibiliteit van het mompreneurschap als een belangrijk pluspunt beschouwt. “Deze getuigenis geeft aan dat het ondernemerschap door de grotere flexibiliteit voor werkende moeders mogelijk een betere oplossing zou kunnen zijn dan de traditionele carrière in loondienst,” voert Palema Webber nog aan.

Lees Verder

10:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mompreneurs |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.