31-05-17

Winkelvloer toont toenemende interesse in artificiële intelligentie

In de loop van de volgende drie jaar wil 45 procent van de retailers kunstmatige intelligentie inzetten om de beleving van de consument te verbeteren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau BRP Consult. De onderzoekers stelden vast daarbij vast dat 55 procent van de retailers de consumentenbeleving wil verbeteren, zodat ook de klantentrouw zou kunnen worden opgedreven. Daarbij wordt onder meer gewag gemaakt van een verbetering van de mobiele shopping-ervaring en de creatie van een naadloze overlapping van de verschillende verkoopkanalen. Bovendien wordt een streven opgemerkt naar de versterking van het ecommerce-aanbod met elementen uit de fysieke verkoop.

“De klantenbeleving is in de nieuwe winkelomgeving, die online en offline aspecten combineert, veel complexer geworden dan in een wereld waar ecommerce en de fysieke winkelomgeving sterk waren gescheiden,” benadrukt Perry Kramer, vice-president bij BRP Consult. “Daarom investeren retailers in technologieën die het mogelijk maken om ook in de online winkelomgeving koopwaar fysiek uit te proberen of verkopers te raadplegen. Er wordt over de hele lijn getracht aan de consument een optimale beleving aan te bieden. Die complexe benadering wordt nog intensiever naarmate de impact van sociale media, het internet-of-things, kunstmatige intelligentie en machine learning toeneemt.”

Er wordt dan ook opgemerkt dat de consument in de toekomst wellicht vaker zal worden geconfronteerd met artificiële intelligentie zoals Siri of Alexa, terwijl de klantendienst mogelijk door een chatbot zal worden vertegenwoordigd. “De menselijke interactie zal daarbij vaak minder efficiënt blijken dan de kunstmatige intelligentie,” wordt in het rapport aangevoerd. Onder meer wordt opgemerkt dat diverse retailers al gebruik maken van technologie om de klantenervaring te verbeteren. Daarbij blijkt dat inmiddels 89 procent van de retailers sociale mediacommentaar hanteren als een instrument om de klanttevredenheid te meten, tegenover 59 procent vorig jaar.

Lees Verder

http://www.prweb.com/releases/2017/05/prweb14345509.htm

16:38 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: artificiële intelligentie |  Facebook |

Bijna driekwart mediabestedingen is digitaal

Consumenten hebben het voorbije jaar 1,65 biljoen dollar besteedt aan media en technologie. Dat betekende een stijging met 8 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport fan consulent PQ Media. Ook voor dit jaar wordt een verdere groei met 7,5 procent in het vooruitzicht gesteld. Daarbij wordt opgemerkt dat een toenemende vraag naar digitale media en lagere prijzen voor nieuwe mobiele apparaten en communicaties aanleiding ervoor zullen zorgen dat de digitale transformatie ook steeds meer binnen het bereik komt van een opkomende middenklasse, lagere inkomens en landelijke gemeenschappen over de hele wereld.

Opgemerkt wordt dat de wereldwijde consument het voorbije jaar gemiddeld 299,97 dollar heeft besteed aan digitale en traditionele media. Voor de rest van dit decennium wordt een gemiddelde jaarlijkse groei met 6,6 procent verwacht. Digitale media konden dit jaar een groei met 12,2 procent tot ruim 1,05 biljoen dollar melden en ook dit jaar wordt een verdere stijging met 10,8 procent verwacht. Bij de traditionele media werd daarentegen slechts een stijging met 1,6 procent tot 593,19 miljard dollar genoteerd. Er wordt aan toegevoegd dat digitale activiteiten inmiddels bijna 70 procent van de wereldwijde bestedingen aan media en technologie vertegenwoordigen. Dat marktaandeel is op vijf jaar bijna met 10 procent toegenomen.

Er kunnen volgens de onderzoekers echter ook een aantal opmerkelijke verschuivingen in de markt worden vastgesteld. Onder meer kon worden vastgesteld dat het gedrukte boek, ondanks de stijging van de tabletverkoop, het voorbije jaar een heropleving heeft laten optekenen. Anderzijds moet worden opgetekend dat de verkoop van televisietoestellen verder blijft afnemen, aangezien steeds minder jongeren in hun slaapkamer een eigen apparaat wensen en huishoudens naar alternatieven beginnen over te schakelen. Verder wordt opgemerkt dat bij de verkoop van software vooral een toenemende interesse in veiligheidsprogramma’s en cloudcomputing-services kan worden opgetekend.

Lees Verder

15:25 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mediabestedingen |  Facebook |

Elk type content kiest eigen online kanaal

Het onderwerp van een artikel heeft een significante impact op de locatie waar lezers de content gaan zoeken. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Parse.ly. Daarbij wordt opgemerkt dat bijdragen over lifestyle en entertainment vooral Facebook als herkomst hebben, terwijl voor technologie, sport en economie vooral op de zoekmachine van Google beroep gedaan zou worden. Deze verdeling is volgens de onderzoekers niet zonder belang. Wanneer vooral geweten langs welke kanalen de informatie waarschijnlijk zal stromen, kunnen volgens Parse.ly geïnformeerde beslissingen voor planning en promotie worden gedaan.

Opgemerkt wordt dat de verschillen bijzonder groot kunnen zijn. Bij lifestyle bleek immers 87 procent van de trafieken gelinkt te kunnen worden aan Facebook, terwijl Google slechts aan een score van 7 procent kwam. Bovendien wordt opgemerkt dat 63 procent van de content aan mobiele trafieken kon worden gekoppeld. Ook bij entertainment had Facebook nog een aandeel van 60 procent, met een mobiel consumptieniveau van 56 procent. Verder bleek dat Facebook ook verantwoordelijk was voor 59 procent van de trafieken in educatieve content. Een even groot aandeel had het sociale netwerk in de verslaggeving over de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Anderzijds kon worden vastgesteld dat in technologie 61 procent van de trafieken konden worden gekoppeld aan de zoekmachine van Google, gevolgd door sport (50 procent) en zakelijke of financiële content (47 procent). Er wordt aan toegevoegd dat ook vacatures voor 84 procent afhankelijk bleken van Google, maar in het totale contentaanbod bleek deze sector slechts een beperkte aanwezigheid te hebben. Daarnaast werd vastgesteld dat ook Twitter in de categorie sport een aandeel van 10,6 procent vertegenwoordigde. In totaal bleek Facebook een aandeel van 39 procent in de informatiestroom te hebben, tegenover 35 procent voor Google.

Daaruit kunnen volgens de onderzoekers echter geen sluitende conclusies worden getrokken, aangezien het formaat Accelerated Mobile Pages (AMP) in de studie niet was opgenomen.

Lees Verder

14:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: content |  Facebook |

Bij tieners gaan leugens en alcoholgebruik vaak samen

Bij tieners gaan leugens en alcoholgebruik vaak samen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de New York University in de Verenigde Staten en de Higher School of Economics in Rusland bij vierduizend Amerikaanse jongeren tussen twaalf en veertien jaar. Jongeren die een grotere neiging vertoonden om tegen hun ouders te liegen, bleken vaak ook op vroegere leeftijd met de consumptie van alcohol te starten. Er wordt aan toegevoegd dat een strengere oudere supervisie het probleem nog eerder zou verergeren dan oplossen. Beide fenomenen hebben volgens de onderzoekers een verband met de vertrouwensrelatie tussen een tiener en zijn ouders.

Lees Verder

13:33 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pathologen vaak oneens over doodsoorzaak

Het is voor pathologen vaak bijzonder moeilijk om onderling eensgezindheid te vinden over de overlijdensoorzaak van een slachtoffer. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Huddersfield naar de conclusies die pathologen in Engeland en Wales bij overlijdens trekken. De pathologen bleken het volgens de wetenschappers ook niet eens te kunnen worden of een verder onderzoek naar de doodsoorzaak noodzakelijk zou zijn. Deze afwijkende conclusies kunnen volgens de onderzoekers belangrijke implicaties hebben voor de nabestaanden, maar ook voor de preventie van vermijdbare overlijdens.

Lees Verder

12:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Genderneutraliteit kan al jong worden aangeleerd

Kinderen kunnen al op jonge leeftijd geleerd worden genderneutraal te denken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Uppsala University naar de impact van genderneutrale kleuterscholen in Zweden. De genderneutrale benadering zou kinderen bovendien sneller stimuleren om met onbekende leeftijdsgenoten van het andere geslacht te spelen. De onderzoekers stelden onder meer vast dat de kinderen bij commentaren over portretten minder snel geneigd waren om gender-gerelateerde opmerkingen te maken. Wel wordt opgemerkt dat ook de opvoeding in het gezin een impact zou kunnen hebben.

Lees Verder

11:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Creatieve persoonlijkheden observeren daadwerkelijk anders

Individuen met een creatieve persoonlijkheid hebben letterlijk een andere kijk op de wereld. Dat is de conclusie van een onderzoek van psychologen aan de University of Melbourne. Personen met een open mentaliteit bleken bij een confrontatie met zogenaamde binoculaire rivaliteit immers langer een gemengd beeld te zien dan respondenten met een gesloten karakter. Bovendien kon worden vastgesteld dat de duur van het gemengde beeld in een positieve stemming nog langer werd aangehouden. Personen met een open geest blijken volgens de onderzoekers meer informatie uit een beeld te halen dan de gemiddelde respondent.

“Personen met een grote openheid hebben een ander perspectief op de wereld,” benadrukken de onderzoekers Luke Smillie en Anna Antinori. “Dat verschil moet echter ook letterlijk worden geïnterpreteerd. Creatievelingen bekijken de wereld anders dan de gemiddelde man of vrouw. De groep heeft het vermogen om in vertrouwde omgevingen nieuwe mogelijkheden te zien en wordt gekenmerkt door een cognitieve flexibiliteit die hen in staat stelt nieuwe toepassingen te vinden voor alledaagse objecten.” Dat fenomeen kan volgens de onderzoekers worden bewezen door het fenomeen van binoculaire rivaliteit, waarbij elk oog simultaan met een ander beeld wordt geconfronteerd.

“Wie met binoculaire rivaliteit wordt geconfronteerd, zal vaststellen dat de betrokken beelden zich in het blikveld elkaar voortdurend aflossen,” verduidelijken Smillie en Antinori. “Geregeld zal echter een periode - waarbij gewag wordt gemaakt van rivaliteit-onderdrukking - worden vastgesteld waarin beide beelden op een bewuste manier op hetzelfde ogenblik zichtbaar worden. Rivaliteit-onderdrukking lijkt een creatieve oplossing voor het probleem dat door de twee incompatibele stimulansen wordt opgeworpen. Het onderzoek toonde echter dat bij creatieve personen langere periodes van deze rivaliteit-onderdrukking kunnen worden opgetekend.”

Lees Verder

10:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: creativiteit |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft tijdens zijn voorbije boekjaar, dat eind maart werd afgesloten, een omzet gerealiseerd van ruim 6,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 2 procent tegenover het jaar voordien. De nettowinst liep met 6 procent op tot 1,3 miljard euro. De maatschappij vervoerde het voorbije boekjaar 120 miljoen reizigers. Dat betekende een toename met 13 procent. Daarbij werd een bezettingsgraad van 94 procent gerealiseerd. Michael O’Leary, topman van Ryanair, wees erop dat de sector het voorbije jaar met moeilijke omstandigheden - getekend door de brexit en terreur - moest afrekenen. Dit jaar wordt een verdere groei tot 130 miljoen reizigers verwacht.

Het Amerikaanse bedrijf Essential maakt zijn debuut op de smartphonemarkt. Het bedrijf werd opgericht door Andy Rubin, bedenker van het besturingssysteem Android. Rubin wil met Essentieel in het hogere marktsegment de concurrentie aangaan met onder meer Samsung, Huawei en Apple. Opmerkelijk is dat de smartphone van Essentieel gemaakt is uit titanium, terwijl de concurrenten gebruik maken van aluminium. Daardoor zou het apparaat van Essentieel, dat ongeveer 700 dollar zou kosten, sterker moeten zijn. Android werd midden vorig decennium door Google opgekocht. Drie jaar geleden besliste Rubin om Google opnieuw te verlaten om opnieuw een eigen bedrijf uit te bouwen.

De Britse restaurantketen Gordon Ramsay Group heeft tijdens het voorbije jaar een omzet gerealiseerd van 52 miljoen pond. Dat betekende een stijging met 3 procent tegenover het jaar voordien. Het concern kon vooral profiteren van een sterke omzetstijging van de buitenlandse restaurants, die een omzetgroei met 24 procent tot 3,6 miljoen pond lieten noteren. De keten boekte een uiteindelijk een nettowinst van 740.000 pond, tegenover een verlies van 2 miljoen pond het jaar voordien. Daarmee kon Ramsay, die in totaal eenendertig restaurants in portefeuille heeft, voor de eerste keer in vijf jaar opnieuw winst melden. De groep werd zwaar getroffen door de financiële crisis eind vorig decennium.

Beursuitbater London Stock Exchange (LSE) neemt de divisie internationale obligatie-analyses van het Amerikaanse concern Citigroup over. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 685 miljoen dollar. De overname moet de mogelijkheden van de informaticadivisie van het Britse beursbedrijf helpen versterken. Verwacht wordt dat de operatie tijdens de tweede helft van dit jaar zal kunnen worden afgerond. London Stock Exchange had na de geblokkeerde fusie met Deutsche Börse bekend gemaakt op zoek te gaan naar overnamemogelijkheden om een verdere groei te kunnen realiseren. De nieuwe activiteit zou de omzet van de beursuitbater binnen drie jaar met 30 miljoen dollar moeten opdrijven.

De Brits-Nederlandse energiegroep Shell is gestart met de activiteiten van TapUp, een bezorgdienst voor brandstoffen die eerder al werd aangekondigd. Met TapUp kunnen automobilisten in een aantal wijken in Rotterdam brandstof laten bezorgen. De leveringen gebeuren met een elektrisch voertuig, dat voldoende brandstof voor een tiental auto’s kan omvatten. De betaling gebeurt met een kredietkaart of een automatische transactie. De automobilist betaalt naast de geleverde brandstof per tankbeurt ook een vergoeding van 3,95 euro. In de Verenigde Staten kunnen al een aantal gelijkaardige initiatieven van onder meer de bedrijven WeFuel en Booster Fuels worden opgemerkt.

Royal Bank of Scotland (RBS) heeft met een groep verontwaardigde investeerders een schikking van 200 miljoen pond getroffen. Daarmee heeft de Britse bank vermoedelijk een rechtszaak kunnen voorkomen. Wel moeten alle beleggers zich met de schikking akkoord verklaren. Ook de rechter kan de schikking nog verwerpen. De klacht van de investeerders gaat terug tot negen jaar geleden, toen de bank een aandelenoperatie lanceerde om de overname van de Nederlandse groep ABN Amro te kunnen financieren. Die operatie mislukte echter en Royal Bank of Scotland diende door de Britse overheid te worden gered. De beleggers raakten daarbij hun investering kwijt en zeggen door de bank misleid te zijn.

Stelios Haji-Ioannou, oprichter van de Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet, zal het grootste deel van zijn vermogen weggeven. Dat heeft de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Haji-Ioannou beschikt over een vermogen van ongeveer 2,3 miljard euro, maar zou zich hebben aangesloten bij het initiatief The Giving Pledge van Bill Gates. De ondertekenaars van dat charter beloven het grootste deel van hun fortuin weg te schenken aan caritatieve projecten. Inmiddels hebben al meer dan vierhonderd personen het charter ondertekend. Daarbij is in totaal een kapitaal van ongeveer 365 miljard dollar aan caritatieve doelen toegewezen. Ook Warren Buffet en Michael Bloomberg hebben het charter ondertekend.

De mediagroep Videohouse neemt het Brusselse bedrijf TV Data over. TV Data is gespecialiseerd in oplossingen op tijdens de uitzending van televisie-programma’s bijkomende informatie op het beeldscherm te laten verschijnen. Videohouse, onderdeel van de Euro Media Group, is in België marktleider in audiovisuele faciliteiten. Door de overname van TV Data, dat zes medewerkers telt, kan de mediagroep zijn positie op die markt nog verder versterken. De twee bedrijven kenden in het verleden al een samenwerking en zijn actief in België en Frankrijk. TV Data heeft vooral een sterke positie in de uitzending van sportwedstrijden en evenementen.

Autobouwer Volvo heeft vanuit zijn vestiging in de Chinese stad Daqing een eerste contingent wagens van het model S90 naar Europa laten vertrekken. De auto’s worden met een containertrein tot in Zeebrugge gebracht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwe Chinese One Belt One Road, die de nieuwe versie van de vroegere zijderoute tussen het land en de westerse wereld moet worden. Elke containertrein kan tweehonderdvijftig wagens meevoeren. Met de trein kan op het traject van Daqing naar Zeebrugge een tijdwinst van 67 procent worden gerealiseerd tegenover het zeetransport. Voorlopig wordt één trein per week voorzien, maar bedoeling is die frequentie op te voeren.

Hooggeplaatste Chinese ambtenaren mogen voortaan na een vertrek uit hun publieke functie gedurende een periode van drie jaar geen gelijkaardige opdracht in de privésector uitvoeren. Dat heeft de Chinese overheid bekend gemaakt. De maatregel moet voorkomen dat publieke functies voor eigen gewin zouden kunnen worden gebruikt. De restricties gelden voor leidinggevende functies in provinciale administraties of hogere niveaus. Voor ambtenaren onder het provinciaal niveau geldt een limiet van twee jaar. De restricties zijn onderdeel van de pogingen van de Chinese president Xi Jinping om de corruptie in het land terug te dringen. China telde twee jaar geleden ongeveer 7,17 miljoen ambtenaren.

Het Franse olieconcern Total heeft tijdens het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst gerealiseerd van 2,6 miljard euro. Dat betekende een stijging met 56 procent tegenover het jaar voordien. De groei was vooral te danken aan de hogere olieprijs en aan de bezuinigingen die de voorbije jaren werden doorgevoerd. Er werd een productieniveau van 2,57 miljoen vaten per dag gerealiseerd. Het bedrijf maakte verder bekend tot eind volgend jaar tien nieuwe projecten te willen opstarten. Daarbij wordt onder meer gemikt op Zuid-Amerika, waar onder meer een samenwerkingsakkoord werd gesloten met de Braziliaanse groep Petrobras om diepzeevelden te ontginnen.

AlphaGo, het algoritme van Google dat het strategische bordspel Go speelt, zet zijn activiteiten stop. AlphaGo heeft recent een reeks van drie wedstrijden tegen Ke Jie, de Chinese wereldkampioen in het bordspel, gewonnen en het bedrijf zegt dat de computer daarmee zijn mogelijkheden maximaal heeft uitgeput. Het team van DeepMind, dat de computer heeft ontwikkeld, zal zich nu toespitsen op de ontwikkeling van andere algoritmes. Bedoeling is onder meer dat de technologie wetenschappers kan helpen om geneesmiddelen tegen ziektes te vinden. De winst van AlphaGo tegen Ke Jie wordt als een belangrijke stap beschouwd in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.

De Spaanse financiële groep Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 6,38 miljard euro inkomsten geboekt. Dat betekende een stijging met 10,3 procent tegenover dezelfde periode het jaar voordien. De nettowinst steeg van 709 miljoen euro naar 1,2 miljard euro. Er wordt wel op gewezen dat vorig jaar een negatieve druk werd ervaren van lagere inkomsten uit handelsactiviteiten en ongunstige wisselkoerseffecten. Het Spaanse concern maakte verder nog bekend dat vooral uitstekende resultaten in Turkije en Mexico een bijdrage aan de winstgroei hebben geleverd. Op die markten werd een winstgroei met respectievelijk 20 procent en 10 procent gemeld.

De Belgische financiële groep Bank Delen gaat verder op zoek naar overnamemogelijkheden in Nederland. Met een aantal potentiële partners zouden al informele gesprekken worden gevoerd. Bank Delen maakte met de overname van vermogensbeheerder Oyens & Van Eeghen uit Amsterdam twee jaar geleden zijn debuut op de Nederlandse markt. Op dit ogenblik heeft Bank Delen in Nederland een portefeuille van ruim 1 miljard euro. Uiteindelijk wil de Belgische groep in Nederland een plaats verwerven bij de vijf grootste vermogensbeheerders. Daarbij wordt gemikt op een portefeuille van minstens 10 miljard euro. Bank Delen is ook al actief in België, Luxemburg, Zwitserland en Groot-Brittannië.

De Belgische holding Sucraf heeft het voorbije jaar een verlies geleden van 42.000 euro, tegenover een negatief resultaat van 57.000 euro het jaar voordien. Sucraf zegt er daarbij nochtans in geslaagd te zijn om de instandhoudingskosten van de vennootschap tot een minimum te beperken. De holding had vroeger een suikerrietplantage in de Democratische Republiek Congo in portefeuille, maar die participatie werd meer dan vijf jaar geleden genationaliseerd. Sucraf heeft daarover nog wel een schadeclaim lopen, maar telt op dit ogenblik verder geen activiteiten meer. Sucraf is voor ruim 45 procent in handen van investeerder Value8 en is op zoek naar nieuwe activiteiten.

Meer Nieuws

09:06 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-17

Fiscale druk heeft verschillende impact op motivatie

Burgers die zich voorstander tonen van de herverdeling van middelen, zullen door de aankondiging van een fiscale heffing aangezet worden harder te werken. Collega’s die daarentegen geen geloof hechten aan inspanningen om een grotere gelijkheid te creëren, zullen door diezelfde berichtgeving motivatie verliezen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Michigan en de Erasmus Universiteit Rotterdam. In beide gevallen kan volgens de onderzoekers echter een begeleidend commentaar ervoor zorgen dat de burger zich gemakkelijker in de fiscale heffing kan vinden.

Lees Verder

 

16:50 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Niveau van zelfvertrouwen heeft belangrijke invloed op beslissingen

Bij gezamenlijke beslissingen vormen het zelfvertrouwen van de deelnemende partijen een belangrijke factor. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan het University College London en de University of Oxford bij meer dan tweehonderd respondenten in Iran en Groot-Brittannië. Opgemerkt wordt dat in een ideale opstelling de persoon met de grootste expertise ook met het grootste zelfvertrouwen zijn mening naar voor zou brengen. Er kunnen volgens de onderzoekers echter problemen ontstaan wanneer de deelnemende partijen zich aan een overdreven zelfvertrouwen schuldig maken of zich daarentegen te bescheiden opstellen.

Lees Verder

 

15:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Promoties belangrijkste inspiratiebron voor vakanties

Speciale aanbiedingen en promoties zijn de belangrijkste inspiratiebron voor vakantiebestemmingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Expedia Media Solutions bij drieduizend Europese toeristen. Daarbij gaf 47 procent van de respondenten aan voor een reis geïnspireerd te zijn door een aanbieding of een promotie. Bij vijfenvijftigplussers liep dat cijfer nog verder op tot 55 procent. Op de tweede plaats staan beelden of video’s van vrienden en experts. Daarentegen bleken blogs en media slechts 33 procent van de reizigers te inspireren. Hashtags op sociale media realiseerden amper een score van 19 procent.

Lees Verder

 

14:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Helft consumenten wil losgeld voor computer betalen

Een kleine meerderheid van de computer-bezitters zouden bereid zijn losgeld te betalen indien de apparatuur door ransomware zou worden gegijzeld. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Carbon Black bij vijfduizend consumenten in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden vast dat 57 procent van de ondervraagden door de massale activiteit van het virus WannaCry voor de allereerste keer met het fenomeen van ransomware kennis maakte. Daarbij bleek ook dat 52 procent bereid zou zijn losgeld te betalen om een gegijzelde computer weer vrij te krijgen. Slechts 12 procent echter zou meer dan 500 dollar willen betalen.

Lees Verder

 

13:22 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Recordaantal Amerikaanse gezinnen met smartphone

In de Verenigde Staten bezit inmiddels 80 procent van de huishoudens een smartphone. Daarmee is een nieuw record gevestigd. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumer Technology Association (CTA) bij meer dan tweeduizend Amerikaanse consumenten. Tegenover vorig jaar is er sprake van een groei met 6 procent. In totaal zouden er op de Amerikaanse markt bovendien inmiddels 238 miljoen smartphones actief zijn. Dat betekende een stijging met 13 procent tegenover het jaar voordien. Hoewel 96 procent van de gezinnen een televisie bezit, bleken er toch minder apparaten operationeel. Er werden immers nog 308 miljoen televisietoestellen geregistreerd. Dat betekende een daling met 3 procent.

Lees Verder

 

12:16 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gelijke karakters kunnen ook beter onderhandelen

Onderhandelingen worden het meest efficiënt gevoerd indien alle betrokken partijen overeenstemmende persoonlijkheden hebben, ook wanneer die eigenschappen vooral negatief blijken. Dat is de conclusie van een onderzoek onder leiding van wetenschappers aan de University of Georgia bij meer dan tweehonderd onderhandelaars. De resultaten van de studie maken volgens de onderzoekers duidelijk dat organisaties vooraf moeten overwegen welke vertegenwoordigers naar onderhandelingen worden gestuurd, waarbij ook goed aan wordt gedaan rekening te houden met de delegaties die door de tegenpartijen worden afgevaardigd.

“Algemeen wordt verwacht dat open en aangename karakters met een coöperatieve instelling de beste basis bieden voor een onderhandeling,” betoogt onderzoeksleider Fadel Matta, professor management aan de University of Georgia. “Maar dat blijkt niet in alle omstandigheden op te gaan. Een coöperatief en extravert karakter is bij onderhandelingen niet altijd een garantie op succes. Er kon immers worden vastgesteld dat ook door een gemeenschappelijk ongenoegen een overeenstemming kan worden bereikt. In wezen zijn onderhandelingen een vorm van relaties. Net zoals bij relaties worden de beste resultaten bereikt wanneer alle partijen dezelfde benadering hanteren.”

“Wanneer naar de persoonlijkheid van één onderhandelaar wordt gekeken, kan geen verband worden gevonden met de uitkomst van de gesprekken, maar wel kunnen duidelijke conclusies worden getrokken wanneer de karakters van alle deelnemers worden vergeleken,” benadrukt professor Matta. “Onderhandelingen tussen personen die gelijkaardige scores halen op extraversie en vriendelijkheid, bleken immers vlotter te verlopen en sneller te kunnen worden afgerond dan met gesprekspartners die grotere verschillen in karaktereigenschappen lieten optekenen. Bovendien bleken alle partijen na de onderhandelingen ook een positiever gevoel te koesteren over de uitkomst.”

Het fenomeen moet volgens Fadel Matta worden toegeschreven aan de positieve impressies die oprijzen wanneer de onderhandelaars bij elkaar gemeenschappelijke elementen ervaren.

Lees Verder

11:09 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: onderhandelingen |  Facebook |

Britten wandelen minder dan één mijl per dag

Slechts een minderheid van de Britse bevolking verplaatst zich te voet meer dan één mijl per dag. Bovendien blijkt de actieradius van bijna één vijfde minder dan een kwart mijl te bedragen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de organisatie Cancer Research. Vastgesteld werd dat de ondervraagden vooral een tijdsgebrek citeren om hun gebrek aan activiteit te verklaren, terwijl een andere groep vooral gewag maakt van slechte weersomstandigheden. De onderzoekers hebben het over zorgwekkende cijfers, aangezien een geregelde fysieke activiteit belangrijke voordelen voor de gezondheid kan opleveren.

Lees Verder

 

10:03 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Verzekeraar Ethias wil zijn spaarverzekering First verkopen. Daarmee wordt met een aantal buitenlandse partijen gepraat. Tegelijkertijd biedt klanten een uitstappremie van 25 procent indien ze hun contract ten laatste de eerste week van de maand juli stopzetten. Ethias probeert se spaarverzekering onder druk van de toezichthouders al geruime tijd af te bouwen. Een levenslang rendement van 3,4 procent is voor de verzekeraar immers niet houdbaar. Inmiddels werden de voorbije jaar al zes uitkoopacties gehouden. Sindsdien werd portefeuille van First al van ruim 3 miljard euro naar 608 miljoen euro herleid. Er werden daarbij al voor 417,5 miljoen euro premies verkocht. First heeft nog 13.000 klanten.

Het Nederlandse chemiebedrijf AkzoNobel heeft een rechtszaak gewonnen tegen een groep opstandige aandeelhouders onder leiding van de activistische investeerder Elliott Advisors, die zich niet konden vinden in de afwijzende houding van het bedrijf tegenover een overnamebod van het Amerikaanse concern PPG Industries. Zij hoopten AkzoNobel alsnog te kunnen dwingen gesprekken met het Amerikaanse bedrijf op te starten. De ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam heeft echter de eisen van de opstandige aandeelhouders, die onder meer aanstuurden op het vertrek van voorzitter Antony Burgmans, afgewezen. Elliot heeft een belang van 3,25 procent in Akzo Nobel.

Een coalitie van een twintigtal Belgische concertorganisatoren heeft bij de rechtbank van koophandel in Brussel klacht neergelegd tegen de auteursrechtenorganisatie Sabam. Bedoeling is om Sabam te dwingen zijn recente prijsstijging voor concerten en festivals in te trekken. Opgemerkt wordt dat Sabam in de loop van vorig jaar eenzijdig een verhoogde tarief voor de inning van auteursrechten invoerde. Dat komt volgens de concertorganisatoren neer op een prijsstijging van ongeveer 30 procent, die nochtans geen enkele verbetering van de dienstverlening inhoudt. Volgens Sabam is de tariefverhoging niet meer dan een inhaaloperatie ten opzichte van het buitenland.

Wasmachine-fabrikant Jensen heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 82,5 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 3,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De omvang van het orderboek nam met 28 procent toe. Het bedrijf zegt tijdens de eerste helft van dit jaar dan ook een verbetering tegenover dezelfde periode vorig jaar te verwachten, maar benadrukt wel dat de winstgevendheid onder druk zou kunnen worden gezet door de zware concurrentie op grote projecten en investeringen in de capaciteitsuitbreiding, nieuwe producten en het verkoopapparaat. Ook wordt gewezen op fluctuerende kosten voor grondstoffen, energie en transport.

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) voert huiszoekingen uit bij fabrikanten en groothandels van tabaksproducten. De bedrijven worden verdacht van prijsafspraken. Dat heeft auditeur-generaal Veronique Thirion gezegd. De praktijk zou al jaren aan de gang zijn. Individuele namen van de geviseerde bedrijven werden niet vrijgegeven. Evenmin is het onduidelijk of het Belgische onderzoek deel van een internationale operatie zou uitmaken. Afhankelijk van de medewerking van de betrokken bedrijven, kan het onderzoek tussen één en drie jaar duren. Indien er aanwijzingen van prijsafspraken worden gevonden, dreigen boetes die kunnen oplopen tot 10 procent van de Belgische omzet van de bedrijven.

De vastgoedgroep Montea, aanbieder van logistieke magazijnen, heeft tijdens de eerste drie maanden van dit jaar 10,4 miljoen euro netto huurinkomsten gegenereerd, tegenover een bedrag van 11,3 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar. De inkrimping wordt onder meer toegeschreven aan de verkoop van activa en eenmalige verbrekingsvergoedingen. De bezettingsgraad bedroeg eind maar 95,3 procent, tegenover 98,1 procent eind vorig jaar. De reële waarde van de vastgoedportefeuille nam tegelijkertijd met 1 procent toe tot 555,9 miljoen euro. De vastgoedgroep verwacht dit jaar een bezettingsgraad van meer dan 95 procent te kunnen aanhouden.

De Franse energiegroep Engie neemt de Europese activiteiten van het concern Sungevity International over. De divisie was eerder in handen gekomen van een groep investeerders rond Northern Pacific Group, die de activiteiten van het noodlijdende Amerikaanse concern Sungevity hadden overgenomen. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Sungevity zal ook na de overname door Engie als een zelfstandige entiteit blijven opereren. Dankzij de overname krijgt Sungevity naar eigen zeggen toegang tot een stabiele omgeving die noodzakelijk is om zijn uitbreidingsplannen te realiseren. Het bedrijf is al actief in Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië.

PepsiCo voert gesprekken om All Market, de eigenaar van kokoswaterproducent Vita Coco, over te nemen. Dat hebben een aantal bronnen tegenover het persbureau Reuters gezegd. De verkoop van All Market zou de eigenaars minstens 1 miljard dollar moeten opleveren, maar PepsiCo zou een lagere prijs proberen te bedingen. Een mogelijke overname zou kaderen in de strategie van PepsiCo om zich meer toe te spitsen op producten met een gezonder imago. Het bedrijf wordt immers geconfronteerd met een dalende vraag naar traditionele frisdranken. Vita Coco werd dertien jaar geleden opgericht en is actief in dertig landen. Belangrijke aandeelhouders zijn AB InBev en TC Pharma.

De chemiegroep DuPont heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 7,74 miljard euro. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De operationele winst steeg met 29 procent tot ruim 1,43 miljard dollar. Het bedrijf waarschuwde wel voor een mogelijke verschuiving in de Amerikaanse landbouw van graan naar soja. Zaden voor graangewassen vertegenwoordigen ongeveer de helft van de omzet van DuPont. De grootste groei werd het voorbije kwartaal opgetekend in Azië en Latijns-Amerika, waar een stijging met meer dan 10 procent kon worden gemeld. De Verenigde Staten en Canada toonden een status-quo.

Alexandre Bompard wordt de nieuwe chief executive van de Franse supermarktgroep Carrefour. Bompard, op dit ogenblik topman van de keten Fnac-Darty, wordt bij Carrefour de opvolger van Georges Plassat, die volgend jaar vertrekt. Er was al langer sprake dat Bompard de nieuwe topman van Carrefour zou worden, maar Philippe Houzé en Bernard Arnault, de grote aandeelhouders van de supermarktgroep, zouden over de leiding van het bedrijf lang verschillende opvattingen hebben gehad. Bompard heeft bij Fnac echter een sterk parcours afgelegd, met onder meer de overname van Darty en een combinatie van winstgroei en externe uitbreiding. Fnac betaalde Bompard de voorbije twee jaar 30 miljoen euro.

De Amerikaanse vermogensbeheerder BlackRock heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,82 miljard dollar, tegenover 2,62 miljard dollar inkomsten tijdens dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst liep op van 657 miljoen dollar naar 862 miljoen dollar. Het beheerd vermogen nam met 14 procent toe tot 5,42 biljoen dollar. BlackRock zegt daarbij in alle regio’s een stijging te hebben kunnen noteren. Larry Fink, chief executive van BlackRock, kondigde tegenover het persbureau Reuters aan drie tot vier kleine overnames te overwegen om de technologische expertise en de geografische verspreiding van de activiteiten verder te versterken.

De Nederlandse chipproducent NXP Semiconductors heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 2,21 miljard dollar. Dat betekende een daling met 1 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, maar inmiddels werd wel de divisie standaardproducten verkocht. De winst van het Nederlandse concern steeg van 519 miljoen dollar naar 599 miljoen dollar. Het bedrijf kon vooral profiteren van orders voor zijn divisie automotive, waar de omzet van 805 miljoen dollar naar 906 miljoen dollar opliep. Anderzijds diende de afdeling identificatie een omzetdaling met 46 procent tot 114 miljoen dollar melden. De divisie mobiele telefonie en beveiligde verbindingen boekten wel een groei.

Aandeelhouders van het Brits-Nederlandse energieconcern Shell willen niet dat het bedrijf concrete doelen stelt voor het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen. Een resolutie daartoe van de vereniging Follow This, die Shell ook oproept zich in te schrijven bij de klimaatakkoorden van Parijs, werd tijdens de algemene vergadering van het bedrijf door 94 procent van de aandeelhouders afgewezen. De aandeelhouders stelden dat Follow This onaanvaardbare strenge doelstellingen had gevraagd. Wel werd gevraagd dat het bedrijf meer duidelijkheid over zijn emissieplannen zou creëren. Ben van Beurden, topman van Shell, beloofde gesprekken terzake op te starten.

Het wereldberoemde Ringling Brothers and Barnum & Bailey Circus heeft onlangs in New York zijn allerlaatste voorstelling gegeven. Het bedrijf wordt immers met teruglopende bezoekersaantallen geconfronteerd, waardoor de activiteiten niet langer rendabel blijven. De laatste show werd ook gratis op het sociale netwerk Facebook getoond. Het evenement, dat tot één van de bekendste circussen van de wereld behoorde, ging bijna anderhalve eeuw van start. Het circus kwam tot stand door een fusie van de rondreizende rariteitenkabinet van Phineas Taylor Barnum en de acrobatieën van de gebroeders Ringling. Vorig jaar was het circus ook al met zijn olifantenshows gestopt.

Het Amerikaanse online reisbedrijf Expedia wordt ook in Cuba actief. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Daarbij werd opgemerkt dat hotels op het eiland voortaan de mogelijkheid zullen krijgen om hun aanbod op de websites van het reisbedrijf te publiceren. Door zijn nieuwe operaties voegt Expedia zich toe aan de rij Amerikaanse toeristische organisaties, zoals Starwood, die activiteiten in Cuba opstarten, ondanks de onzekerheid over de toekomstige relaties tussen beide landen. Huidig Amerikaans president Donald Trump heeft immers eerder al sterke kritiek geuit op het Cubaanse beleid van zijn voorganger Barack Obama, die op een duidelijke ontdooien tussen beide landen aanstuurde.

Meer Nieuws

09:16 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-17

Jonge consumenten tolereren geen veiligheidslekken

Een veiligheidslek zal jongeren sneller aanzetten om hun geloof in een bedrijf te verliezen dan de oudere generaties. Dat is de conclusie van het bureau Forrester Consulting en het bedrijf American Express bij ruim duizend consumenten in Noord-Amerika. Er wordt echter aan toegevoegd dat jonge consumenten door onverwachte kosten en commissies nog sneller zullen afhaken dan wegens een veiligheidsprobleem. Bij de millennials vormen deze kosten bij 71 procent van de ondervraagden één van de drie belangrijkste redenen om de samenwerking met een merk stop te zetten.

Lees Verder

 

15:39 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Donaties met langere deadlines brengen meer geld op

Personen die voor een financiële donatie aan een goed doel meer tijd krijgen, zullen uiteindelijk geneigd zijn grotere bedragen te schenken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Aarhus Universiteit in Denemarken. De resultaten van de studie geven volgens de onderzoekers aan dat het publiek niet wenst bij donaties onder druk te worden gezet. Tevens werd vastgesteld dat de deadlines op zich geen impact hebben op het aantal deelnemers aan donaties. Er wordt wel gewaarschuwd dat de conclusies van de studie niet op andere sectoren mogen worden toegepast en dat deadlines elders wel een positieve impact kunnen hebben.

Lees Verder

 

14:28 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grotere financieel inzicht biedt sterker vertrouwen in de toekomst

Personen met een groter inzicht in financiële zaken, maken zich meestal ook minder zorgen over hun oude dag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Hiroshima University en de Nagoya University bij een groep Japanse consumenten. Wellicht moet het verband volgens de onderzoekers worden verklaard door het feit dat een groter financieel inzicht ook het persoonlijk inkomen en vermogen zal verhogen, waardoor een groter vertrouwen in de toekomst zal worden gegenereerd. Bovendien zou een groter financieel inzicht ook een beter beeld helpen creëren over risico’s en onzekerheden.

Lees Verder

 

 

13:17 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Textiel breidt dominantie in online retail verder uit

In de online retailindustrie ontvingen kleding en accessoires het voorbije jaar 17 procent van alle bestedingen, tegenover 15,4 procent vier jaar geleden. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent ComScore. Opgemerkt wordt dat de textielsector daarmee zijn marktleiderschap in de online retail nog verder opvoert. Er wordt aan toegevoegd dat de sector de voorbije drie jaar - op uitzondering van twee kwartalen - een grotere groei heeft gekend dan de gemiddelde ecommerce-industrie. Op de tweede plaats staat de online verkoop van computers, gevolgd door consumentenelektronic an consumptiegoederen, die allemaal een groei met minstens 15 procent lieten optekenen.

Lees Verder

 

 

12:12 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Velen consumenten overschatten hun recyclagegedrag

Veel consumenten hanteren verwarrende begrippen over recyclage. Dat is de conclusie van een onderzoek van Nespresso en Global Web Index (GWI) bij meer dan tienduizend mensen in twaalf landen. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 94 procent van de consument aangeeft aan recyclage te doen, maar dat blijkt vaak in realiteit niet het geval te zijn omdat er over het concept grote verwarring zou heersen. De onderzoekers stelden ook vast dat 38 procent van de ondervraagden onzeker zijn over de manier waarop wordt gerecycleerd. Bovendien benadrukte 19 procent zich niet zeker te voelen over het recycleren.

Lees Verder

 

11:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikanen vrezen vooral speciale medische kosten

De onmogelijkheid om door een ernstige ziekte of ongeval zijn medische kosten niet meer te kunnen betalen, is de grootste financiële vrees van de Amerikaanse consument. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Gallup bij duizend respondenten in de Verenigde Staten. Vastgesteld werd dat 54 procent van de ondervraagden zich over toekomstige medische kosten zorgen maken. Een groep van 24 procent maakt daarbij gewag van een matige bekommernis, maar 30 procent zegt zich over het probleem zware zorgen te maken. Op de tweede plaats maakt men zich bekommerd om de uitgaven voor de normale gezondheidszorg (45 procent).

Lees Verder

 

 

10:15 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Landbouwproducten gelijken niet meer op voorouders

Oogsten hebben door domesticatie een grote verandering ondergaan en zijn bijna niet meer te vergelijken met hun wilde voorouders. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Sheffield. Opgemerkt wordt dat die transformatie is gebeurd tijdens de vroegste periodes van de landbouw in het Stenen Tijdperk. Onder meer wordt erop gewezen dat deze oogsten - zoals granen - hun natuurlijke manier van verspreiding hebben verloren. Daarvoor is op dit ogenblik immers de tussenkomst van de landbouwer of landbouwmachines noodzakelijk. Een gedeelte van dat proces blijft echter nog onduidelijk.

Lees Verder

 

09:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Franse staatsenergiebedrijf Electricité de France (EDF) krijgt van de Europese kartelautoriteiten toestemming voor de overname van een deel van de nucleaire activiteiten van concern Areva. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Britse zakenkrant Financial Times gemeld. Het akkoord vormt een onderdeel van de strategie van de Franse overheid om de nucleaire industrie van het land te hervormen. De steun van de Europese autoriteiten is noodzakelijk voor de herstructurering van Areva. De overname moet de balans van het concern met een totaalbedrag van 5 miljard euro versterken. Na de verkoop spitst Areva zich toe op uraniumwinning en de productie van kernbrandstoffen.

Spotify treft een schikking in een rechtszaak tegen songwriters en uitgevers. De muziekdienst start een fonds van 43 miljoen dollar voor de vergoeding van onbetaalde auteursrechten voor werken die zonder specifieke identificatie in zijn catalogus terecht zijn gekomen. Dat heeft het magazine Billboard gemeld. Een grote groep muzikanten begon anderhalf jaar geleden twee rechtszaken tegen Spotify om de betaling van hun auteursrechten af te dwingen. Bij de twee procedures werden in totaal schadevergoedingen van 350 miljoen dollar ingediend. De rechtszaken werden enkele tijd nadien samengevoegd. De schikking moet nog wel door de rechtbank worden goedgekeurd.

Euronext neemt een belang van 90 procent in de elektronische valutahandelsplaats FastMatch. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 153 miljoen dollar.  Het huidige management van FastMatch blijft aan en houdt de overige 10 procent van de aandelen in handen. FastMatch werd vijf jaar geleden opgericht en biedt handelaren met een eigen technologie bijzonder snelle transactiemmogelijkheden op de valutamarkt. Het bedrijf kent naar eigen zeggen nog altijd een sterke groei. Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume zou tijdens het eerste kwartaal van dit jaar gemiddeld 61 procent hoger hebben gelegen dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De kwartaalomzet bedroeg 5,8 miljoen dollar.

De Amerikaanse bouwgroep Toll Brothers heeft tijdens het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van ruim 1,36 miljard dollar, tegenover bijna 1,12 miljard dollar inkomsten dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst steeg van 89,1 miljoen dollar naar 124,6 miljoen dollar. Douglas Yearley, chief executive van Toll Brothers, maakte daarbij gewag van het beste lenteseizoen in meer dan tien jaar. Hij benadrukte daarbij dat consumenten steeds vaker een nieuwbouw verkiezen boven de aankoop van een bestaande woning. In totaal leverde het bedrijf tijdens het voorbije kwartaal 1.638 woningen op. Dat betekende een stijging met 26 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De Chinese holding Alibaba plant samen met zijn financiële dochterbedrijf Ant Financial een investering van minstens 1 miljard dollar in de Chinese maaltijdbezorger Ele.me. Dat hebben een aantal bronnen bekend gemaakt. De totale waarde van Ele.me zou worden geraamd op een bedrag tussen 5,5 miljard dollar en 6 miljard dollar. Door de bijkomende financiële middelen zou Ele.me zijn positie op de bijzonder concurrentiële moeten kunnen versterken. Opgemerkt wordt dat Alibaba een zware strijd voert voor de dominantie op de markt van lokale diensten tegen Meituan Dianping, dat door Tencent wordt ondersteund. Beide groepen zien de activiteiten als een steun voor hun online betaalservices.

De Britse retailer Kingfisher heeft tijdens het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet gerealiseerd van 2,86 miljard pond. Dat betekende een stijging met 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Wanneer echter geen rekening houden met de impact van wisselkoersen, zou nog een groei met 0,9 procent zijn gemeld. De vergelijkbare omzet zou dan nog een groei met 0,6 procent hebben laten optekenen. Kingfisher kampte onder andere met zwakke verkopen in Frankrijk, waar de vergelijkbare omzet met 5,5 procent daalde. Het concern merkt wel op dat zijn reorganisatieplan, dat uiteindelijk een kostenbesparing van 500 miljoen pond moet opleveren, op schema zit.

Het Nederlandse elektronicaconcen Philips neemt het Amerikaanse bedrijf RespirTech over. Dat heeft het technologiebedrijf bekend gemaakt. RespirTech spitst zich toe op de behandeling van ademhalingsproblemen, waarbij onder meer een speciale therapievest die longslijm gemakkelijker moet helpen losmaken. Philips stelt dat de technologie van RespirTech een goede aanvulling betekent voor de eigen portfolio. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. RespirTech werd dertien jaar geleden opgericht en heeft ruim tweehonderd medewerkers. Het bedrijf, gevestigd in de Amerikaanse staat Minnesota, boekt een jaaromzet van ongeveer 40 miljoen dollar.

De Duitse groep Bosch, fabrikant van auto-onderdelen, is onderdeel geworden van het onderzoek dat de Duitse autoriteiten doen naar mogelijke manipulatie van emissietesten door Daimler. Dat heeft het openbaar ministerie in Stuttgart bevestigd. De onderzoekers willen achterhalen of Bosch als leverancier op de hoogte was van de praktijken en mogelijk aan de praktijken zou hebben deelgenomen. Bosch is ook al onderdeel van het onderzoek naar het dieselschandaal bij Volkswagen. In de Verenigde Staten moest het bedrijf al 327,5 miljoen dollar betalen aan Amerikaanse eigenaren van dieselwagens voor zijn rol in het schandaal bij Volkswagen. Bosch bekende in die zaak echter geen schuld.

De Zwitserse bank Julius Baer had eind april een beheerd vermogen van 356 miljard Zwitserse frank. Dat betekende een stijging met 6 procent tegenover het begin van het jaar. Dat heeft de Zwitserse groep bekend gemaakt. De stijging was naar eigen het resultaat van een aanzienlijke netto instroom van kapitaal en significante marktprestaties, terwijl de verzwakking van de dollar ten opzichte van de Zwitserse frank op het resultaat drukte. De voorbije jaren heeft Julius Baer een aantal overnames gerealiseerd, maar focuste zich het voorbije jaar op de rekrutering van nieuwe privébankiers om bijkomende klanten aan te trekken. De Zwitserse bank heeft een kapitaalratio van 17,8 procent.

Het Brits-Nederlandse concern Unilever wil meer staatsinvesteringsfondsen aantrekken. Dat heeft Paul Polman, topman van Unilever, gezegd. Polman noemde staatsfondsen door hun visie op langere termijn een geschikte partner voor het concern. Hij wees erop dat deze fondsen al tot de grootste investeerders van Unilever behoren, maar zegt dat er nog ruim plaats in voor een verdere uitbreiding. Het Noorse Oljefondet heeft op dit ogenblik een belang van 1,8 procent in Unilever. Ook een Japans pensioenfonds heeft een belang van 1 procent in het Brits-Nederlandse concern. Ook het Singaporese staatsfonds Temasek is aandeelhouder van Unilever.

Er is heel wat interesse om het Amerikaanse modemerk Abercrombie & Fitch eventueel binnen te rijven. Dat hebben een aantal bronnen bekend gemaakt. Onder meer concurrent American Eagle Outfitters zou samen met investeerder Cerberus aan een gezamenlijk voorstel werken om het modemerk over te nemen. Eerder was bekend gemaakt dat Abercrombie & Fitch aan zakenbank Perella Weinberg Partners de mogelijkheden van een eventuele verkoop te onderzoeken. Het is echter nog geen absolute zekerheid dat een verkoop zal worden doorgedreven. Abercrombie & Fitch was bijzonder populair bij jongeren, maar heeft de voorbije periode gevoelig aan waarde verloren.

Het farmabedrijf Curetis, gespecialiseerd in moleculaire diagnoses, heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 347.000 euro, tegenover 133.000 euro inkomsten dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf zegt te verwachting dat de omzet op korte termijn volatiel zal blijven, aangezien de verkoop van instrumenten in een vroege fase aan distributiepartners over de loop van het jaar ongelijk is verdeeld. Het nettoverlies steeg van 3,2 miljoen euro naar 4,4 miljoen euro. Daarbij wordt erop gewezen dat ook de kosten van 3,3 miljoen euro naar 4,7 miljoen euro zijn gestegen. Die toename is gelinkt aan de groei van de activiteiten en de organisatie en aan de hogere distributiekosten.

Chipmaker Qualcomm moet na een verloren patentgeding aan het technologiebedrijf BlackBerry een bedrag van 940 miljoen dollar betalen. Dat heeft Blackberry gemeld. BlackBerry had tegen Qualcomm een geding gestart omdat gebleken zou zijn dat het bedrijf jarenlang teveel had betald voor het gebruik van de technologie van de chipfabrikant. In april werd tussen beide partijen al een schikking getroffen, waarbij aan Qualcomm een boete van bijna 815 miljoen dollar werd opgelegd. Na toevoeging van rente en juridische kosten is dat bedrag tot 940 miljoen dollar opgelopen. Er lopen met meerdere bedrijven procedures waarin de machtspositie van Qualcomm wordt bekritiseerd.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple heeft in Singapore een flagship-store geopend. De vestiging, gelegen langs de belangrijke winkelstraat Orchard Road, is de eerste flagship-store van Apple in Zuidoost-Azië. Volgens Apple kan de winkel uitgroeien tot één van de meest populaire flagship-stores van het merk in de hele wereld. Bij de opening werd de winkel overspoeld door duizenden fans. Honderden klanten hadden de nacht voor de deuren van de winkel doorgebracht. Wereldwijd heeft Apple bijna vijfhonderd flagship-stores geopend. In totaal worden daar meer dan één miljoen bezoekers per dag ontvangen. De groep heeft in de regio ook winkels in Hongkong, China en Japan.

De Duitse autobouwer BMW heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van ruim 23 miljard euro. Dat betekende een stijging met meer dan 12 procent tegenover dezelfde periode voordien. De winst steeg van bijna 2,4 miljard euro naar ruim 3 miljard euro. Die winststijging is voor bijna 183 miljoen euro te danken aan de toegenomen waarde van de participatie die BMW heeft in het navigatiebedrijf Here. Daarnaast werden ook goede prestaties gemeld in China. In totaal verkocht de Duitse constructeur tijdens de eerste drie maanden van dit jaar ruim 500.000 wagens. Dat betekende een stijging met ongeveer 5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar.

Meer Nieuws

09:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-05-17

Vele werknemers hebben liever appreciatie dan een hoger loon

Managers ervaren vaak bijzonder grote moeite om de wensen van hun medewerkers correct in te schatten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Reward Gateway, dat vijfhonderd werknemers en evenveel kaderleden van Britse ondernemingen ondervroeg. Daarbij kon worden vastgesteld dat 52 procent van de werknemers van mening is dat het management meer inspanningen diende te doen om zijn appreciatie voor de medewerkers te laten blijken, terwijl anderzijds 78 procent procent van de managers opwerpt duidelijk te tonen dat het personeel wordt gewaardeerd. Nog bleek dat vele werknemers appreciatie belangrijker achten dan een hoger loon.

“Het management van vele bedrijven lijkt vaak een nochtans eenvoudig begrip over het hoofd te zien,” aldus de onderzoekers. “Vaak blijkt een eenvoudig dankwoord veel meer resultaat op te leveren dan praktische beloften. Er kon dan ook worden vastgesteld dat 59 procent van de ondervraagde werknemers getuigt liever te willen werken voor een bedrijf met een cultuur waarin het personeel erkenning ontvangt voor de geleverde inspanningen dan voor een organisatie waarin ze wel een hoger salaris genieten, maar waar er niet een blijk van waardering moet worden gerekend. Bijna de helft gaf aan niet te zullen blijven werken voor een bedrijf dat zijn medewerkers nooit appreciatie toont.”

Tevens werd vastgesteld dat meer dan 50 procent van de werknemers liever een regelmatige appreciatie ontvangt dan een eenmalige erkenning ter gelegenheid van onder meer een evaluatie, een jaarfeest of een ander bedrijfsevenement. Daarnaast benadrukte 72 procent dat de motivatie en het moreel van het personeel sterk zou verbeteren indien de managers goede prestaties zouden opmerken en een eenvoudig dankwoord zouden uitdrukken voor de geleverde bijdragen. Anderzijds moest echter worden vastgesteld dat ruim 40 procent van de ondervraagde managers niet van mening was dat een regelmatige erkenning van de werknemers een grote impact op het personeelsverloop zou hebben.

Lees Verder

21:35 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: beloning |  Facebook |

Tewerkstelling in hernieuwbare energie op vijf jaar tijd verdubbeld

De sector van de hernieuwbare energie heeft het voorbije jaar aan 9,8 miljoen mensen werk geboden. Dat betekent nagenoeg een verdubbeling tegenover vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een rapport van het International Renewable Energy Agency (Irena). Er wordt echter opgemerkt dat die tewerkstelling tegen het einde van het volgende decennium 24 miljoen banen zou kunnen omvatten. Daarmee zal het verlies aan arbeidsplaatsen in de sector van de fossiele brandstoffen volgens Irena ruimschoots worden gecompenseerd. Daarmee zal hernieuwbare energie een belangrijke economische motor op de internationale markt zijn geworden.

“De dalende kosten en een stimulerend beleid hebben de investeringen en tewerkstelling in de wereldwijde hernieuwbare energiesector de voorbije vijf jaar geleidelijk doen toenemen,” benadrukte Adnan Amin, directeur-generaal van Irena. “In de sectoren van zonnekracht en windenergie kon er de voorbije vier jaar zelfs meer dan een verdubbeling van de tewerkstelling worden geregistreerd. De grootste tewerkstelling in hernieuwbare energie wordt opgetekend in Brazilië, China, Duitsland, India, Japan en de Verenigde Staten. Alleen al in China telde de duurzame energie vorig jaar 3,46 miljoen banen. Dat betekende een stijging met 3,4 procent tegenover het jaar voordien.”

In de totale Europese Unie heeft de sector tot nu toe ruim 1,16 miljoen banen gecreëerd. Uit het rapport blijkt nog dat Azië 62 procent van de totale tewerkstelling in de hernieuwbare energie vertegenwoordigt. “In de Aziatische sector kent de industrie dan ook een sterke groei,” wordt er opgemerkt. “Vooral Maleisië en Thailand zijn belangrijke groeimarkten. Thailand is zelfs wereldleider geworden in de productie van fotovoltaïsche systemen.” De fotovoltaïsche industrie is met bijna 3,1 miljoen banen ook de belangrijkste duurzame energiesector. Tegenover het jaar voordien werd nog een groei met 11,7 procent opgetekend. Op de tweede plaats staan vloeibare biobrandstoffen (1,72 miljoen), gevolgd door windkracht (1,16 miljoen).

Lees Verder

21:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: duurzaamheid |  Facebook |

Millennials plannen vooral voor toeristische en culinaire activiteiten

Millennials zijn in de Verenigde Staten de eerste generatie die bij zijn toekomstplanning meer aan toeristische en culinaire activiteiten denkt dan te sparen voor het pensioen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de financiële groep Merrill Edge bij duizend Amerikaanse consumenten met een investeringsbudget tussen 50.000 dollar en 250.000 dollar. De onderzoekers stelden daarbij vast dat voor de millennial financiële vrijheid de belangrijkste bedoeling is. Vastgesteld dat 63 procent van de millennials te kennen gaf voldoende geld te willen vergaren om een verhoopte levensstijl te kunnen realiseren. Daarentegen bleek bij Generation X en de babyboomers 55 procent vooral te willen sparen voor zijn pensioen.

Lees Verder

 

20:35 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Helft consumenten ontvangt teveel commerciële email

Email blijft een belangrijk reclame-instrument, maar er moet bij de bestemmelingen een toenemende vermoeidheid worden opgetekend. Dat is de conclusie van een studie van consulent Campaigner. Vastgesteld werd dat 49 procent van de ondervraagde consumenten te kennen gaf teveel emails te ontvang en bedrijven en handelaars. Daarbij werd door 29 procent opgemerkt maximum één keer per maand een commerciële boodschap van een merk te willen ontvangen, maar anderzijds gaf 75 procent toe meestal geneigd te zijn commerciële emails te openen. Ook werd email door 44 procent van de ondervraagden bestempeld als het beste kanaal voor communicaties met merken.

Lees Verder

20:05 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse werknemers namen vorig jaar meer vakantie op

In de Verenigde Staten hebben werknemers het voorbije jaar gemiddeld 16,8 dagen vakantie genomen. Dat betekent een stijging tegenover het jaar voordien, toen gemiddeld 16,2 dagen vakantie werden genomen. Dat blijkt uit een studie van Project Time Off bij meer dan zevenduizend Amerikaanse werknemers. De onderzoekers merken op dat met deze stijging een belangrijke trendbreuk wordt gerealiseerd, want sinds het begin van deze eeuw was de jaarlijkse vakantie met bijna een week ingekort. Er wordt anderzijds echter opgemerkt dat nog altijd 54 procent van de werknemers het jaar zijn geëindigd met ongebruikte vakantiedagen, tegenover 55 procent het jaar voordien.

“De Amerikaanse maatschappij is nog altijd bijzonder sterk gericht op werk,” benadrukt onderzoeksleider Katie Denis, programmadirecteur bij Project Time Off. “Vakantie is niet altijd een even vanzelfsprekend concept. Voor de eerste keer in vele jaren kan eventueel gewag maakt van een mogelijke kentering in goede richting. De Amerikaanse arbeidsmarkt moet echter nog een lange werk afleggen vooral men zal aanvaarden dat het aantal werkuren en activiteit gelijk staat met productiviteit.” Ondanks de positieve signalen moest echter worden vastgesteld dat vorig jaar in de Verenigde Staten 662 miljoen vakantiedagen ongebruikt bleven. Dat is nog een stijging met vier miljoen dagen tegenover het jaar voordien.

“Wanneer echter gekeken wordt naar vakantie die op geen enkele manier konden worden gerecupereerd, uitbetaald of overgeheveld, komt men nog aan 206 miljoen verloren dagen,” betoogt Denis. “Dat betekende een daling met 8 procent tegenover het jaar voordien. Die verloren dagen vertegenwoordigen echter een belangrijke kost. In totaal gaven de werknemers immers 66,4 miljard dollar aan voordelen op. Dat betekende een gemiddeld bedrag van 604 dollar per werknemer. Indien alle vakantiedagen zouden zijn opgenomen, zouden er bovendien 1,8 miljoen banen zijn gecreëerd en hadden Amerikaanse werknemers een bijkomend inkomen van 70 miljard dollar ontvangen.”

Lees Verder

19:30 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: vakantie |  Facebook |

Minder nieuwe producten in Britse supermarkten

Eind februari kregen de Britse consumenten in hun lokale supermarkt gemiddeld 5,7 procent minder goederen aangeboden dat één jaar voordien. Dat is de conclusie van een studie van het bureau IRI Worldwide. Opgemerkt werd bovendien dat over diezelfde periode 8,4 procent minder nieuwe producten werden gelanceerd. Dat bleek ook bij huismerken, maar daar bleek de terugval beperkt te blijven tot 2 procent. Verder moest volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat nieuwe producten ook minder gemakkelijk een brede nationale verspreiding kennen. Slechts één op zeven nieuwe producten kon een nationale distributie van meer dan 75 procent bereiken.

Lees Verder

19:06 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende