08-06-17

Werknemer raakt gefrustreerd door dreiging artificiële intelligentie

Werknemer raakt gefrustreerd door dreiging artificiële intelligentie

De mogelijke concurrentie van artificiële intelligentie vormt op dit ogenblik de zwaarste stressfactor op de Amerikaanse werkvloer. Dat is de conclusie van een studie van marktonderzoeker Toluna en het online leerplatform Udemy bij meer dan duizend werknemers in de Verenigde Staten. De onderzoekers stelden daarbij vast dat 52 procent van de werknemers erkent zich op dit ogenblik meer gestresseerd te voelen dan één jaar geleden. Opgemerkt wordt dat inmiddels 60 procent van de Amerikaanse arbeidskrachten toegeven zich op werkvloer meestal of altijd gestresseerd te voelen. Bij millennials loopt dat cijfer nog verder op tot 64 procent.

Bij de frustraties op de werkvloer blijkt vooral de vrees om zijn arbeidsplaats kwijt te raken aan artificiële intelligentie of andere nieuwe technologieën. Deze problemen worden door 43 van de ondervraagden naar voor geschoven. Buiten de werkvloer wordt daarentegen vooral gewezen naar het moeilijke politieke klimaat van dit ogenblik (50 procent). Daarnaast wordt door een grote groep werknemers ook gewezen op de druk om nieuwe vaardigheden aan te leren om op de veranderende verantwoordelijkheden te kunnen blijven inspelen. Tevens vreest een belangrijke groep over onvoldoende vaardigheden te beschikken om zijn taak op een efficiënte manier te kunnen uitvoeren.

De onderzoekers zeggen anderzijds vastgesteld te hebben dat vele werknemers bereid zijn belangrijke inspanningen te doen om aan de gestelde problemen een antwoord te bieden. Daarbij wordt opgemerkt dat 42 procent zelfs eigen geld heeft geïnvesteerd in zijn professionele ontwikkeling. Er werd ook vastgesteld dat 57 procent leermogelijkheden als één van de meest belangrijke aspecten van de werkvloer-cultuur bestempelen. Tevens bleek bij de jongere werknemers 54 procent een individuele coaching zou prefereren om zich verder professioneel te kunnen ontwikkelen. De onderzoekers kwamen ook tot de conclusie dat 54 procent stress door meditatie of fysieke activiteit probeert te bestrijden.

Lees Verder

12:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: artificiële intelligentie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.