09-06-17

Meerderheid wil ook op vakantie geconnecteerd blijven

Nog slechts een minderheid van de toeristen zal zich onderweg of op zijn vakantiebestemming volkomen van het thuisfront afsluiten. Dat blijkt uit een onderzoek van consulent MSI International en het beveiligingsbedrijf McAfee bij bijna tienduizend vakantiegangers in Australië, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Daarbij werd immers vastgesteld dat 52 procent van de ondervraagden op vakantie minstens één uur per dag van geconnecteerde apparaten gebruik wil maken om hun email, tekstberichten en boodschappen op sociale media te kunnen controleren. Vooral de smartphone zal door de reiziger niet gemakkelijk thuis achtergelaten worden.

“Vakanties vormen vaak een unieke gelegenheid om aan de eis van voortdurende connectiviteit te ontsnappen, maar toch blijkt weinig van die opportuniteiten gebruik gemaakt te worden,” stippen de onderzoekers aan. “Er moest immers worden vastgesteld dat 54 procent geen enkele dag konden laten voorbijgaan zonder hun accounts op binnenkomende berichten te controleren. Bovendien bleek dat 57 procent van de respondenten ook op vakantie is vertrokken met de intentie geconnecteerd te blijven en hun apparaten niet van het net los te koppelen.” Een groep van 9 procent gaf zelfs aan van plan te zijn bij zijn vertrek op vakantie geen enkel geconnecteerd apparaat thuis achter te laten.

Wel blijkt 72 procent van de ondervraagden bereid te zijn om zijn laptop thuis te laten, gevolgd door een tablet (60 procent) en wearables (46 procent). Daarentegen zou slechts 27 procent bereid zijn om zonder smartphone op vakantie te vertrekken. Anderzijds kon wel worden opgemerkt dat de geconnecteerde sessies op vakantie vaak minder lang duren dan in de thuisomgeving. Ook de reisgenoten blijken echter een impact te hebben. In de groep respondenten die met hun romantische partner op vakantie gaan, blijkt 68 procent geen probleem te ervaren om van het geconnecteerde bestaan af te stappen. Anderzijds werd vastgesteld dat 77 procent van de ouders hun kinderen op vakantie toelaten online te gaan.

Lees Verder

13:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: toerisme |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.