09-06-17

Niet iedereen zal met geconnecteerde wereld meegaan

Het internet-of-things zal het voor vele personen gemakkelijker maken om aan een geconnecteerd leven deel te nemen, maar niet iedereen is geïnteresseerd. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Pew Research Center en de Elon University bij twaalfhonderd technologen, academici en andere specialisten. Daarbij werd opgemerkt dat het op dit ogenblik al bijna onmogelijk is om helemaal buiten de geconnecteerde wereld te blijven, maar over tien jaar zal dat volgens de specialisten nog veel moeilijker worden. Toch zal uiteindelijk 15 procent van de bevolking zich helemaal uit die geconnecteerde wereld terugtrekken.

“De mens is van nature geneigd om contact te zoeken en dat kan soms zelfs verslavend werken, maar toch zullen sommigen uitstappen vooraleer de geconnecteerde wereld in zijn definitieve vorm zal worden gegoten,” benadrukken de onderzoekers. “Naarmate grotere groepen zich connecteren, zullen ook steeds meer individuen zich terugtrekken omdat ze geen onderdeel van die beweging meer willen zijn. Een belangrijk aantal zal dan ook afhaken. In het algemeen kan echter worden gezegd dat de mens belang hecht aan zowel connecties als gebruiksgemak en een technologisch verbonden wereld kan op die twee elementen perfect inspelen.”

“Iedereen beseft dat aan het internet-of-things ook gevaren zijn gebonden, maar men weet ook dat risico’s tot het leven behoren,” zeggen de onderzoekers nog. “Het internet-of-things zal, ondanks de bekende gevaren, worden aanvaard, onder meer omdat de meeste gebruikers dat zij nooit met een zwaarste verliezen zullen worden geconfronteerd. Bovendien zullen de menselijke intelligentie en een overwogen risicobeheer het internet-of-things veiliger maken. Toch moet worden aanvaard dat de bedreiging voor privacy en veiligheid door de snelle opkomst van het internet-of-things zal worden versterkt.”

“Niet iedereen is er echter van overtuigd dat de verantwoordelijken achter het platform voldoende bereid zullen zijn de nodige investeringen te doen, zodat de problemen kunnen worden geminimaliseerd,” merken de onderzoekers nog op.

Lees Verder

11:29 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet-of-things |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.