21-06-17

Voor zakenreiziger is China beste locatie voor investeringen

Een zakenreiziger verbleef het voorbije jaar gemiddeld bijna zeven keer in het buitenland. Hij verbleef tijdens die verplaatsingen gedurende achttien nachten op hotel. Dat is de conclusie van een studie van het onderzoeksbureau BDRC Group bij ruim zestienduizend reizigers. Er werd echter ook vastgesteld dat 40 procent van de zakelijke reizigers aan hun verplaatsen ook enkele dagen voor toeristische activiteiten toevoegen. Bij toeristen was er volgens de onderzoekers daarentegen sprake van dertien overnachtingen, verdeeld over drie reizen. Verder werd vastgesteld dat deze groep frequent fliers gemiddeld over een jaarlijks gezinsinkomen van meer dan 100.000 dollar beschikt.

Verder bleek dat 40 procent van de reizigers op de buitenlandse bestemming vooral nieuwe voedselproducten en dranken willen ervaren, terwijl 27 procent te kennen geeft voor hun partner of gezin geschenken te willen kopen. Meer dan één derde heeft het voorbije jaar meer dan 2.000 dollar per persoon geïnvesteerd in een buitenlandse reis. Verder bleek dat China door 22 procent van de zakelijke reizigers wereldwijd als de beste opportuniteit voor investeringen wordt bestempeld, gevolgd door de Verenigde Staten (19 procent), India (15 procent), Groot-Brittannië (12 procent), Vietnam (11 procent), Brazilië (9 procent), Japan en Singapore (8 procent), Australië (7 procent) en de Verenigde Arabische Emiraten (5 procent).

De onderzoekers wijzen er verder op dat Groot-Brittannië - ondanks mogelijke problemen met de brexit - in de top tien de enige vertegenwoordiger van West-Europa is. Anderzijds wordt opgemerkt dat Portugal - hoewel het land niet in de top tien is terug te vinden - bij reizigers in first class als een interessante investeringsbestemming wordt bestempeld. Dat kan volgens de onderzoekers wellicht worden gekoppeld aan de bloeiende startup-scène van Lissabon. Op toeristisch gebied scoren de westerse landen opmerkelijk beter dan in zakelijk verband. In die rangschikking staan de Verenigde Staten immers op de eerste plaats met een score van 26 procent, gevolgd door Frankrijk (18 procent), Japan (17 procent), Italië, Thailand en Australië (14 procent), China en Groot-Brittannië (13 procent), Spanje (12 procent) en Vietnam (9 procent).

Lees Verder

16:15 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: investeringen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.