26-06-17

Kwart tieners doft zich op voor videochat

De meeste tieners verkiezen in de communicatie met vrienden voor een persoonlijke ontmoeting, maar toch bleek dat 19 procent een voorkeur voor videochat vertoont. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent YouGov. Er werd daarbij ook vastgesteld dat vrouwelijke tieners sneller geneigd waren om een videochat te verkiezen boven een persoonlijke ontmoeting. De onderzoekers benadrukten daarbij echter ook vast dat 25 procent zich opmaakt vooraleer met een videochat-sessie te beginnen. Bij vrouwelijke tieners loopt dat cijfer zelfs op tot 34 procent, tegenover 14 procent bij hun mannelijke leeftijdsgenoten.

“Tot een recent verleden waren video-telefoons een gadget die vooral in episodes van The Jetsons of Star Trek konden worden opgemerkt,” benadrukt YouGov. “Vandaag beschikt de consument echter over een hele reeks toepassingen die een virtueel persoonlijk gesprek mogelijk maken. Vooral tieners maken gretig van de technologie gebruik. Een gedeelte van de jongeren verkiest deze communicatie zelfs boven een persoonlijk gesprek. Nochtans moet worden vastgesteld dat deze interactie vaak ook heel wat voorafgaande inspanningen vergt om zich uiterlijk op het onderhoud voor te bereiden.”

Wel wordt opgemerkt dat de populariteit van het tekstbericht door de mogelijkheden van videochat niet wordt aangetast. “Uit de cijfers blijkt dat tekstberichten vaak de voorkeur krijgen op de nachtrust of onderwijs,” zeggen de onderzoekers. “Er kan daarbij worden vastgesteld dat 62 procent een tekstbericht naar vrienden heeft verstuurd terwijl ze verondersteld werden te slapen, terwijl ook 46 procent toegeeft vanuit het leslokaal een boodschap te hebben verzonden. Daarnaast erkende 36 procent tijdens de gezinsmaaltijd met vrienden berichten te hebben uitgewisseld. Ook vanuit de bibliotheek en de kerk werden volgens respectievelijk 34 procent en 10 procent dergelijke communicaties georganiseerd.”

Lees Verder

15:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: videochat |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.