27-06-17

Online retail lijdt grote verliezen door vergeten paswoorden

De online handel verliest bijzonder veel inkomsten omdat shoppers zich hun paswoorden niet meer kunnen herinneren. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Oxford en de financiële dienstverlener MasterCard. De onderzoekers zeggen dat de gemiddelde consument geregistreerd is bij negentig online accounts die een paswoord vereisen en benadrukken dat slechts weinige shoppers erin zullen slagen zoveel codes te onthouden. Ongeveer één derde van de online aankopen zouden bij de afronding worden afgebroken omdat de consument niet in staat is om zijn paswoord te reproduceren. Voor een groot aantal betrokkenen bieden biometrische alternatieven een oplossing.

Om het probleem te kunnen opvangen, zou 51 procent van de consumenten met variaties van hetzelfde paswoord werken. Er wordt echter opgemerkt dat 21 procent van de klanten na twee weken hun paswoorden vergeten blijken te zijn. Bovendien zou 25 procent van de consumenten minstens één keer per dag een paswoord vergeten. Vaak moeten dan ook nieuwe codes worden aangemaakt, maar die operatie zou 18,75 procent van de respondenten aanzetten de online aankoop af te breken. “Het publiek is online bijzonder ongeduldig,” merken de onderzoekers op. “Een aantal klanten zal dan ook al na één of twee minuten afhaken.”

Een groot aantal betrokken partijen zou het probleem met biometrische alternatieven willen aanpakken. Daarbij wordt opgemerkt dat 93 procent van de consumenten de voorkeur zou geven aan een identificatie met biometrische gegevens. Daarbij wordt echter wel op een aantal potentiële problemen gewezen. Onder meer wordt benadrukt dat ondanks de grote interesse, slechtst een beperkte expertise terzake kan worden gemeld. Bovendien blijkt dat in de groep zonder expertise 96 procent biometrische toepassingen de veiligheid van transacties zou garanderen. In de groep met ervaring terzake valt dat cijfer echter terug tot 61 procent.

Lees Verder

10:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: paswoorden |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.