12-07-17

Brexit jaagt vastgoedprijzen Frankfurt omhoog

De Duitse stad Frankfurt wordt met een opmerkelijke opstoot van de vastgoedprijzen geconfronteerd. Het fenomeen is een uitloper van de beslissing van Groot-Brittannië om de Europese Unie te verlaten. Dat blijkt uit een rapport van Deutsche Bank. Door de brexit moeten vele financiële instellingen, die vaak hun hoofdkwartier of een belangrijke regionale zetel  in de City of London hadden, op zoek naar een nieuwe uitvalsbasis op het Europese continent. Daarbij kiezen vele instellingen voor Frankfurt, dat al de thuisbasis is van de Europese Centrale Bank (ECB) en eveneens een sterke financiële wijk heeft. Talloze bankiers zijn dan ook volop op zoek naar een woning in Frankfurt.

Uit een rapport van Deutsche Bank blijkt dat de vastgoedprijzen in Frankfurt onder invloed van de brexit met ongeveer 11 procent zouden kunnen stijgen. De Duitse bank had ook al gesuggereerd dat mogelijk vierduizend banen van Londen naar Frankfurt zouden worden overgeheveld. Hoewel niet alle betrokken werknemers daadwerkelijk naar Frankfurt zullen verhuizen en mogelijk in eigen land een andere baan zullen zoeken of krijgen, zullen volgens vastgoedspecialisten toch een groot aantal bankiers vanuit de City of London hun baan naar Frankfurt volgen en dan ook tevens in de buurt van de Duitse financiële metropool op zoek zullen gaan naar een nieuwe woonplaats.

Opgemerkt wordt dat een aantal kandidaten een daadwerkelijke verhuis naar Frankfurt overweegt, terwijl anderen in de Duitse stad alleen een kleine flat voor de werkweek zoeken en tijdens het weekend opnieuw naar hun thuisbasis in Londen terugkeren. Vastgoedspecialist Olivier Peters wijst erop dat Frankfurt de voorbije periode al een belangrijke instroom van gemiddeld duizend nieuwkomers per maand liet optekenen en de vastgoedprijzen in de stad dan ook al een hoog niveau hebben bereikt. Die trend zou sinds de beslissing over de brexit nog worden versterkt. Verwacht wordt dat Frankfurt de volgende jaren met 40.000 mensen zal aangroeien en eind dit decennium 765.000 inwoners zal tellen.

Lees Verder

 

09:48 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: frankfurt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.