17-07-17

Early adopters willen in exclusiviteit worden betaald

Een samenwerking met early adopters is een uitstekende strategie om een nieuw technologieproduct bij het brede publiek populair te maken. Wanneer diezelfde early adopters bij die lancering worden uitgesloten, wordt het uiteindelijke succes in belangrijke mate gehypothekeerd. Dat is de conclusie van een studie van onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) naar de verspreiding van de cryptomunt bitcoin. Om hun medewerking aan de verspreiding van een nieuwe technologie te verlenen, moeten de early adopters volgens de onderzoekers het gevoel hebben bij de lancering van het project betrokken te zijn.

“Early adopters blijken op heel verschillende manier met nieuwe technologieën om te gaan,” benadrukken de onderzoekers Christian Catalini en Catherine Tucker, professoren ondernemerschap en management aan het Massachusetts Institute of Technology. “Technologisch onderlegde studenten die bij hun aankomst voor een bedrag van 100 dollar bitcoins ontvingen, zorgden voor een veel grotere activiteit en promotie van de cryptomunt dan collega’s die pas enkele weken later datzelfde pakket ter beschikking kregen. Deze laatste groep was veel sneller geneigd om de cryptomunt voor reëel geld in te ruilen en keerde de technologie vaak ook volledig de rug toe.”

“Bovendien verspreiden deze ontgoochelde early adopters hun frustratie in hun omgeving, waar eveneens een grote terugval in de interesse voor de bitcoin kon worden opgetekend,” betogen Catalini en Tucker. “Deze resultaten geven aan dat early adopters zich lid van een exclusieve groep moeten voelen vooraleer ze hun steun aan nieuwe technologieën zullen verlenen. De studie toont duidelijk dat bedrijven bij de lancering van een nieuwe technologieën mogelijk belangrijke voordelen kunnen halen uit de inschakeling van early adopters. Daartegenover staat echter wel een kost, die in exclusiviteit moet worden betaald.” De lancering van Gmail is volgens de onderzoekers een prototype van een campagne die met succes early adopters beroep heeft gedaan.

Lees Verder

08:24 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: early adopters |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.