25-07-17

Airbnb wijst op bijdrage aan de Europese economie

De diensten van Airbnb zullen de Europese gemeenschappen tegen het einde van dit jaar een bijkomende economisch productie van 340 miljard euro bezorgen. Bovendien zullen in de regio dankzij het alternatieve overnachtingsplatform ook ongeveer één miljoen banen worden gecreëerd. Dat heeft Chris Lehane, hoofd publiek beleid bij Airbnb, gezegd. Het gebruik van Airbnb kan volgens Lehane een instrument zijn om een sociale kloof te overbruggen en kan lokale gemeenschappen belangrijke baten opleveren. Hij voegde er nog aan toe dat nergens in de wereld zoveel van Airbnb gebruik wordt gemaakt als in Europa.

“Airbnb is een gezonde en duurzame vorm van toerisme, die ervoor zorgt dat de opbrengsten van de toerisme aan de lokale bevolking ten goede komt en door een grote groep aanbieders kan worden gedeeld,” benadrukte Chris Lehane. “Het toeristisch model van Airbnb vermijdt dat de winsten in handen van een kleine elite terecht komen.” Hij wees er daarbij nog op dat de gastheren 97 procent van de overnachtingsvergoedingen kunnen behouden, terwijl de toeristen bovendien het grootste deel van hun budgetten in de lokale gemeenschap uitgeven. Een gemiddelde Europese gastheer verdient volgens Lehane jaarlijks een bedrag van 2.400 euro voor zevenentwintig overnachtingen.

Lehane wees er nog op dat Airbnb zopas een Community Tourism Programma heeft gelanceerd, met de bedoeling een bedrag van 5 miljoen euro te investeren in projecten die van innovatieve concepten gebruik maken om lokale gewoontes, tradities en bezienswaardigheden te helpen bewaren en ondersteunen. Hij voegde daaraan toe dat lokale gemeenschappen een cruciale functie vertolken om mensen samen te brengen. “Gemeenschappen zijn het sterkste wanneer ze kunnen worden gedeeld en mensen elkaar kunnen verwelkomen. Rekening houdend met de toenemende politieke onzekerheid is het cruciaal dat de wereld bij elkaar blijft komen.”

Lees Verder

11:04 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: airbnb |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.