25-07-17

Deeleconomie breidt nog uit naar andere activiteiten

Transport en tijdelijke huisvesting blijven de belangrijkste activiteiten van de deeleconomie, maar de volgende grote groeisector kan wellicht worden verwacht van bedrijven die geïnteresseerd zijn in het delen van ruimte. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Juniper Research. Opgemerkt wordt dat de deeleconomie dit jaar 18,6 miljard dollar zal genereren, maar over vijf jaar zal die omzet meer dan een verdubbeling kennen en zal een niveau van 40,2 miljard dollar worden bereikt. Deze trends bewijzen volgens de onderzoekers de sterke groei die de deeleconomie de volgende periode ongetwijfeld zal blijven kennen.

“De deeleconomie is niet echt een nieuw concept, maar de digitale formaten en de snelle expansie van het online ecosysteem hebben gezorgd voor een nieuwe sector waarin vaardigheden en human resources evenveel worden gezocht als fysieke goederen,” aldus hoofdonderzoeker Lauren Foye, analist bij Juniper Research. “Transport en huisvesting zullen daarbij de sterkste groeipijlers blijven en de deeleconomie blijven domineren. Bedrijven zoals Uber en Lyft hebben van hun activiteiten veel meer opbrengsten kunnen genereren dan aanvankelijk werd verwacht. Daarbij wordt er onder meer op gewezen dat Airbnb op dit ogenblik al meer dan drie miljoen overnachtingsmogelijkheden aanbiedt.

Volgens Juniper wordt coworking en het delen van bedrijfsruimtes echter wellicht de volgende belangrijke stroming van de deeleconomie. “Het delen van werkruimtes op platformen zoals WeWork of PivotDesk zal in de toekomst ongetwijfeld op een grote populariteit kunnen rekenen,” zegt Lauren Foye nog. “Daarbij zullen gemeubelde verdiepingen voor onmiddellijk gebruik worden aangeboden.” Maar ook de industriële infrastructuur zal volgens haar meer in het bereik van de deeleconomie komen. Onder meer wordt gewezen op de Amerikaanse autobouwer, die met zijn platform FirstBuild het concept van collaboratieve innovatie nastreeft en waarbij al een aantal projecten konden worden afgewerkt en op de markt gebracht.

Lees Verder

12:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: deeleconomie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.