27-07-17

Google.org lanceert project voor arbeidsmarkt

Het Amerikaanse internetbedrijf Google wil de volgende twee jaar 50 miljoen dollar investeren in projecten die werknemers kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt van de eenentwintigste eeuw, die door invloed van een aantal belangrijke krachten een sterke verandering heeft ondergaan. Dat heeft Jacqueline Fuller, president van Google.org, tegenover de Amerikaanse krant USA Today gezegd. In maart had Google.org ook al aangekondigd een budget van 50 miljoen dollar ter beschikking te stellen dat nonprofit-organisaties die technologieën ontwikkelen om de wereldwijde educatieve kloof te versmallen.

Google.org, het filantropisch platform van het Amerikaans internetconcern, wil met zijn nieuwe plan budgetten aanbieden aan organisaties die arbeidskrachten nieuwe vaardigheden aanleren, werkzoekenden met vacatures in contact brengen en steun verlenen aan lagere inkomenscategorieën. De organisaties zullen volgens USA Today ook kunnen rekenen op onbetaalde hulp van Google-werknemers. Het nieuwe project promoveert economische opportuniteiten tot een prioriteit van de filantropische agenda van Google, samen met onderwijs en inclusie. Het budget van 100 miljoen dollar dat dit jaar al werd gereserveerd is volgens Fuller tot nu toe het grootste project uit de geschiedenis van Google.org.

“De initiatieven moeten ervoor zorgen dat technologie en training voor iedereen toegankelijk zijn en de ongelijkheid kunnen afbouwen,” benadrukte Jacqueline Fuller nog. De initiatieven van Google.org moeten onder meer een antwoord helpen bieden op de drastische impact die wordt gevoeld van de implementering van artificiële intelligentie en robotica, die grote delen van de arbeidsmarkt bedreigen. Die impact situeert zich bovendien op een veel grotere schaal dan de veranderingen die eerdere technische innovaties in de geschiedenis teweeg hebben gebracht. Ook technologiebedrijven zoals Google zelf hebben onder meer in Silicon Valley een groeiende onderklasse van service-werkers gecreëerd.

Lees Verder

10:46 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: google.org |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.