08-08-17

Chinese toeristen tonen toenemende interesse in Singapore

Singapore geniet vooral bij Chinese toeristen een groeiende belangstelling. Dat blijkt uit rapport van de Singapore Tourist Board, waar wordt opgemerkt dat de Aziatische stadstaat tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 851.000 Chinese toeristen heeft ontvangen. Dat betekende een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden tijdens de eerste drie maanden van dit jaar in Singapore 4,3 miljoen buitenlandse bezoekers ontvangen. Dat betekende een stijging met 4 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Na China vormden Indonesië, Maleisië, Australië en India de belangrijkste landen van herkomst.

Ook vanuit Australië kon een groei met 6 procent tot 272.000 reizigers worden gemeld, terwijl bij de Indiase toeristen een stijging met 7 procent tot 241.000 bezoekers kon worden geregistreerd. Daarentegen werd vanuit Hongkong een daling met 29 procent gemeld. Ook Thailand en Zuid-Korea toonden een achteruitgang met respectievelijk 7 procent en 5 procent. De onderzoekers merkten verder nog op dat buitenlandse toeristen tijdens de eerste drie maanden van dit jaar voor Singapore een inkomen van 6,4 miljard Singaporese dollar garandeerden. Dat betekende een stijging met 15 procent tegenover het eerste kwartaal vorig jaar.

De groei was vooral te danken aan shopping, waar de bestedingen met 25 procent toenamen, gevolgd door accommodatie (24 procent) en voeding en drank (11 procent). Uitstappen en entertainment lieten daarentegen ongeveer een status-quo optekenen. Chinese reizigers waren met een budget van 1,07 miljard dollar ook de grootste besteders, gevolgd door Indonesische en Indiase reizigers, die respectievelijk 688 miljoen dollar en 302 miljoen dollar uitgaven. De top vijf bestaat verder uit Australië (280 miljoen dollar) en Japan (259 miljoen dollar). Een aantal rapporten merkt verder op dat Singapore in de toekomst voor een toenemend aantal Indiase reizigers een belangrijke toeristische bestemming zal worden.

Lees Verder

17:12 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: singapore |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.