08-08-17

Informatica op kantoor ook een bron van ellende

Voor een aanzienlijk deel van de kantoorbedienden is informatica vaak een hinderpaal die efficiënt werk in de weg staat. Dat is de conclusie van een onderzoek van opslagspecialist Crucial bij tweeduizend Britse werknemers. Vastgesteld werd dat 43 procent van de ondervraagden van mening was dat informatica-problemen hen geregeld beletten hun taken op een efficiënte manier uit te voeren. Daarbij moeten velen volgens de onderzoekers vaststellen dat ze hun eigen informaticaproblemen moeten oplossen, maar vaak ook een antwoord op vragen van anderen moeten vinden. Tevens moest worden geregistreerd dat 20 procent zich gegeneerd voelt voor zijn gebrek aan elementaire informatica-vaardigheden.

In de openbare sector en de media en marketing blijkt de minste gêne over een gebrek aan vaardigheid. In deze sectoren zegt telkens 13 procent zich verveeld te voelen door een onvoldoende technologische knowhow. De hoogste gêne wordt opgetekend in de sector van voeding en drank (35 procent), gevolgd door consumptiegoederen (31 procent) en informatica-diensten (27 procent). Slechts 22 procent van de ondervraagden meent over uitstekende informatica-vaardigheden te beschikken, terwijl 47 procent zegt een goede kennis te bezitten. Anderzijds bleek dat een groot deel niet weet op welke manier het geheugen of de opslagcapaciteit - respectievelijk 44 procent en 42 procent - kan worden verhoogd.

Andere problematische activiteiten zijn het defragmenteren van een harde schijf (29 procent), het updaten van software (21 procent), het scannen naar virussen en andere infecties (13 procent), het verwijderen van cookies (13 procent) en het verwijderen van programma’s (11 procent). Ook moest worden vastgesteld dat 7 procent niet weet op welke manier Microsoft Office zou moeten worden gebruikt, terwijl 5 procent toegeeft geen email te kunnen versturen. Tevens werd vastgesteld dat 14 procent op zijn curriculum vitae over zijn technologische vaardigheden heeft gelogen. Daarbij moet 67 procent tegenover zijn werkgever uiteindelijk zijn onkunde bekennen. Toch blijkt 37 procent daarmee weg te komen.

Lees Verder

19:45 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: informatica |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.