08-08-17

Vliegtuigreizigers negeren vaak beveiligingsvoorschriften

Millennials zijn het meest geneigd om de veiligheidsmaatregelen in de luchtvaart te negeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Stratos Jets bij duizend Amerikaanse vliegtuigreizigers. Daarbij werd vastgesteld dat de 20 procent van de ondervraagden erkende bewust of onbewust goederen uit de verboden lijst van de Amerikaanse Transport Security Administration (TSA) mee aan boord van een vliegtuig te hebben genomen. De groep overtreders bestond voor 19,7 procent uit millennials, gevolgd door Generation X met een score van minder dan 15 procent. Ook bij de frequent travellers was er een grotere neiging om de veiligheidsvoorschriften te negeren.

Vastgesteld werd dat voeding en vloeistoffen het vaakst gepoogd worden langs de controles te smokkelen. Meer dan één op vier respondenten erkende alcoholvrije vloeistoffen met zich meegevoerd te hebben die door de controles in beslag werden genomen. Eén op tien ondervraagden bleek tevens in het bezit te zijn geweest van voedingsproducten die op de verboden lijst stonden. Er wordt tevens opgemerkt dat ook toiletartikelen en significante hoeveelheden bij de controles geregeld moesten worden geconfisceerd. Meer dan 3 procent erkende bewust een mes of een aanverwant voorwerp aan boord te hebben gesmokkeld.

Tevens bleek 3,7 procent van de mannelijke respondenten gewag te maken van drugs. Bij vrouwen valt dat cijfer terug tot 2,2 procent. Anderzijds bleek dat bij minder dan 1 procent van de ondervraagden vuurwapens, munitie of explosieven in beslag waren genomen. De onderzoekers stelden verder dat reizigers soms de meest bizarre voorwerpen mee aan boord van het vliegtuig proberen te smokkelen. Agenten van de Transport Security Administration maken daarbij gewag van onder meer exotische wapens of zelfs levende dieren. Mannen en vrouwen bleken even vaak geneigd zijn de regels te overtreden. Het onderwijsniveau zorgde evenmin voor een onderscheid.

Wel kon worden vastgesteld dat vrouwen vaker onbewust de regels overtraden dan mannen.

Lees Verder

16:26 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.