17-08-17

Touchscreen zet aan tot hedonistisch aankoopgedrag

Consumenten die hedonistische aankopen proberen te beperken, laten touchscreen-technologie best links liggen. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of British Columbia. De onderzoekers zeggen vastgesteld te hebben dat bij ecommerce het gebruik van een touchscreen vaker tot hedonistische aankopen leidt dan op een desktop. Er wordt aan toegevoegd dat de resultaten mogelijk een belangrijke impact kunnen hebben op de retailindustrie. Consumenten die spaarzaam met hun geld willen omspringen, moet volgens de onderzoekers daarentegen worden aangeraden bij vlagen van spilzucht hun smartphone terzijde te schuiven.

“Touchscreen-technologie is er bijzonder snel in geslaagd de consumentenmarkt te veroveren en heeft zich in ons dagelijks leven genesteld,” benadrukt onderzoeksleider Ying Zhu, professor management aan de University of British Columbia. “Ondanks die snelle groei en toenemende populariteit weten we nog verbazend weinig over de effecten van de technologie op de consument. Met meer dan twee miljard smartphone-gebruikers kan het gebruik van aanraak-technologieën voor online shoppen alleen al tegen volgend jaar bijna de helft van alle ecommerce voor zijn rekening nemen.”

“Vastgesteld werd dat de speelse natuur van de touchscreen bij de consument de voorkeur voor hedonistische producten, zoals chocolade of massages, versterkt,” verduidelijkt professor Zhu. "Anderzijds betekent het logische en functionele karakter van een desktop een versterking van de voorkeuren voor praktische producten, zoals brood of printers." Uit de studie bleek volgens de onderzoekers ook dat gebruikers van touchscreen-technologie beduidend hogere scores lieten optekenen op het vlak van experimenteel denken, terwijl collega’s die voor een desktop kozen beduidend sterkere prestaties op het vlak van rationeel denken lieten registreren.

Lees Verder

18:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: touchscreen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.