18-08-17

Singapore heeft sterkste digitale overheid ter wereld

Singapore heeft de meest digitaal onderlegde overheid ter wereld. Dat is de conclusie van een onderzoek van de International Academy of CIO en het Institute of e-Government aan de Waseda University in Japan. Singapore, dat voor het derde jaar op rij tot laureaat werd uitgeroepen, wordt in de ranglijst gevolgd door Denemarken, de Verenigde Staten, Japan, Estland, Canada, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Groot-Brittannië en Taiwan. Onder meer wordt erop gewezen dat de hoge mobiele penetratie in Singapore aan de regering van de Aziatische stadstaat heeft toegelaten gemakkelijk mobiele diensten aan te bieden aan al zijn burgers, bedrijven en andere belanghebbenden.

“Singapore is van de ontwikkelde landen die informatica en communicatie met succes in het veld van de digitale overheid hebben toegepast, waarbij een bijzondere focus kon worden opgemerkt in het gebruik van smartphones,” wordt in het rapport benadrukt. “Momenteel biedt de regering van Singapore al meer dan driehonderd mobiele services aan die aan de burgers toelaat met hun smartphone van openbare diensten gebruik te maken.” Er wordt aan toegevoegd dat Singapore onder meer goede scores laat optekenen op het gebied van online infrastructuur en services, maar ook met het online engagement van de burger, cybersecurity, datasharing tussen overheidsagentschappen en de adoptie van nieuwe technologieën.

Tevens wordt opgemerkt dat Singapore met zijn digitale overheid een grote voorsprong heeft uitgebouwd tegenover andere Aziatische landen. België eindigt op een 22ste plaats. Het land moet echter andere Europese naties zoals Oostenrijk, Zweden, IJsland, Duitsland, Noorwegen, Nederland, Finland, Frankrijk en Ierland laten voorgaan. De onderzoekers bekeken de prestaties van de digitale overheid in vijfenzestig landen. Helemaal onderaan eindigde Fiji, voorafgegaan door Costa Rica, Nigeria, Egypte en Kenia. De onderzoekers keken ook naar het gebruik van artificiële intelligentie, internet-of-things en cloud computing, maar stelden vast dat slechts in enkele landen - zoals Denemarken of de Verenigde Staten - op deze toepassingen beroep wordt gedaan.

Lees Verder

15:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: e-government |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.