18-08-17

Universitaire werkzoekenden weinig bekommerd om netwerkaccount

Een overgrote meerderheid van de afgestudeerde universitairen blijkt niet te geloven dat hun accounts op sociale media hun kansen op het vinden van een baan zouden kunnen hypothekeren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bedrijf Wingfinder, ontwikkelaar van applicaties voor werkethiek, bij universitairen die zich voor de eerste keer in hun leven op de arbeidsmarkt zouden begeven. Vastgesteld werd dat 87 procent van de ondervraagden zich niet zou kunnen inbeelden een valse sociale netwerkaccount te creëren om een positieve indruk te maken om potentiële werkgevers te behagen en hun tewerkstellingskansen te verhogen.

Bovendien stelde 70 procent van de ondervraagden ook geen enkele inspanning te overwegen om hun sociale netwerkaccounts anoniem te houden om een aantal gebeurtenissen uit hun leven voor potentiële werkgevers geheim te houden. “Nochtans vindt deze demografie de sociale media geen verwaarloosbare platformen, want een grote groep geeft aan dat een account met een substantiële groep volgelingen een positieve impact op hun professionele ambities zou kunnen hebben,” werpen de onderzoekers op. “Zakelijk onderlegde jongeren bleken bovendien van oordeel dat hun sociale netwerkstatus een traject kon zijn om een marketing-beïnvloeder te worden.”

“Een beperkt percentage gaf zelfs aan dat een grote groep volgelingen in sociale media als een vaardigheid kon worden beschouwd die aan potentiële werkgevers kon worden aangeboden,” betogen de onderzoekers. Verder wordt opgemerkt dat deze jonge werkzoekenden zich heel goed bewust zijn dat hun activiteiten in sociale media heel gemakkelijk kunnen worden gecontroleerd. Bovendien bleken de respondenten volgens Wingfinder bijzonder goed te weten dat ze erover dienen te waken dat de sociale content die ze produceren en verspreiden, geen probleem zouden mogen vormen wanneer een potentiële werkgever zou beslissen hun account te bekijken.

Lees Verder

16:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sociale media, werkzoekenden |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.