19-08-17

Detachables dragen herstel West-Europese tabletmarkt

De West-Europese tabletmarkt heeft de voorbije maanden een opmerkelijk herstel laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van International Data Corporation (IDC), waar gewag wordt gemaakt van een een verkoop van 7 miljoen exemplaren. Dat betekent weliswaar slechts een groei met 0,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, maar tegelijkertijd kan gesproken worden over een duidelijke ommekeer tegenover het kwartaal voordien. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar diende immers nog een achteruitgang met 1,7 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar worden vermeld. Het herstel kan volgens het rapport in belangrijke mate worden toegeschreven aan de zakelijke markt.

“De achteruitgang van de tablet-verkoop in West-Europa laat al sinds het begin van dit jaar een duidelijke vertraging optekenen,” stippen de onderzoekers aan. “Er kan nagenoeg gewag gemaakt worden van een volledig herstel van de markt. Tijdens de eerste twee kwartalen van vorig jaar diende nog een achteruitgang met meer dan 10 procent worden gemeld. De beste prestatie van het voorbije jaar werd geregistreerd tijdens het derde kwartaal, toen een achteruitgang met 7 procent werd gemeld.” Het herstel werd volgens de onderzoekers in de hand gewerkt door de lancering van een nieuwe generatie van de Apple iPad en iPad Pro.

Apple verkocht tijdens het voorbije jaar in West-Europa tijdens het tweede kwartaal van dit jaar 1,9 miljoen exemplaren. Daarmee vertegenwoordigde Apple 27 procent van de totale West-Europese verkoop, tegenover 24 procent tijdens het tweede kwartaal vorig jaar. Op de tweede plaats staat Samsung met een marktaandeel van 23,4 procent, gevolgd door Lenovo (8,9 procent), Amazon (4,9 procent) en Huawei (3,9 procent). Verder wordt opgemerkt dat de heropleving grotendeels wordt gedragen door de commerciële markt, waar een groei met 2,8 procent kon worden gemeld. Dat succes wordt vooral toegeschreven aan de toegenomen belangstelling voor zogenaamde detachables, waar een stijging met 1 procent werd gemeld.

Detachables kunnen immers zowel de functie van een laptop als een tablets vervullen. Opgemerkt wordt dat in de Verenigde Staten een gelijkaardige trend kan worden gemeld.

Lees Verder

14:37 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tablet |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.