22-08-17

Succes wearables vooral gedragen door gezondheid

Over vijf jaar zullen wereldwijd 430 miljoen wearables worden verscheept. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Tractica. Opgemerkt wordt dat vooral gezondheidsapplicaties voor smartwatches, fitness-trackers en body-sensoren de volgende groeifase van de wearables-markt zullen dragen. Het voorbije jaar werden 118 miljoen wearables verkocht. Er mag de volgende periode volgens Tractica dan ook met een gemiddelde groei van 24,1 procent per jaar worden gerekend. Er wordt aan toegevoegd dat smartwatches op dat ogenblik het belangrijkste segment van de markt zullen vertegenwoordigen, van dichtbij gevolgd door fitness-trackers en body-sensoren.

“De markt van de wearables blijft grote aandacht - zowel positief als negatief - trekken,” merken de onderzoekers op. “Fitness-trackers en smartwatches blijven de boegbeelden van de markt en zullen ook in de toekomst een groei blijven kennen, hoewel daarbij met een trager tempo dan in het verleden rekening dient te worden gehouden. Tegelijkertijd kan worden vastgesteld dat andere marktdivisies, zoals body-sensoren, op een sterke groei mogen rekenen, vooral door toepassingen in gezondheids-applicaties, die in het algemeen als de sterkste groeipijler van de totale wearables-markt kan worden bestempeld.”

De onderzoekers merken op dat ook een aantal kleinere marktsegmenten - zoals intelligente kleding, brillen en kopteleoons en draagbare camera’s - de volgende periode een relatief sterke groei zullen kennen. In het algemeen kan volgens Tractica echter worden gesteld dat de groei van de wearables-markt vooral zal worden gedragen door toepassingen rond gezondheid en activiteit, die onder meer moeten bijdragen om chronische aandoeningen, zoals diabetes en hartaandoeningen onder controle te helpen houden. Deze gezondheidstoepassingen - zowel in de professionele als particuliere sector - zullen volgens Tractica de sector helpen een doorbraak bij het mainstream publiek te realiseren.

Lees Verder

18:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wearables |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.