29-08-17

Mobiele zoekmarkt heeft eigen karakteristieken

Smartphones en tablets vertegenwoordigen 57 procent van de trafieken die op de zoekmachine van het internetbedrijf Google worden opgetekend. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent BrightEdge. Er wordt aan toegevoegd dat de mobiele activiteiten in een aantal specifieke sectoren - zoals restaurants - nog hogere cijfers laten optekenen. Ook bij de jongere demografieën loopt het mobiele aanbod verder nog. Verder moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat mobiele platformen inmiddels 87 procent van de inkomsten uit zoekreclame vertegenwoordigen. Tevens bleek dat consumenten op computers heel andere zoekactiviteiten hanteren dan op smartphones en tablets.

“De resultaten tonen in ieder geval aan dat merken voor zoekmachines op verschillende strategieën voor mobiele en vaste platformen beroep moeten doen,” stippen de onderzoekers aan. “Bovendien wordt aangetoond dat content steeds vaker in de eerste plaats op mobiele activiteiten moet worden afgesteld en niet zonder meer van desktop-versies kan worden gedupliceerd.” Wanneer naar de totale lijst van zoektermen wordt gekeken, kunnen tussen de twee platformen een verschil van 79 procent worden gemeld. Ook indien naar de twintig meest populaire zoekopdrachten op beide platformen wordt gekeken, moet nog een verschil van 47 procent worden geregistreerd.

“De resultaten van de studie leiden tot belangrijke gevolgtrekkingen,” stippen de onderzoekers nog aan. “Onder meer zullen merken moeten ervaren dat ze op de verschillende platformen ook op andere posities zijn gerangschikt. Tevens moet worden ervaren dat de aangeboden content in een reactie op de zoekopdrachten tussen vaste en mobiele platformen belangrijke afwijkingen kan tonen. Er wordt ook op gewezen dat 51 procent van de consumenten toegeeft zijn smartphone te gebruiken voor onderzoek naar merken en producten. Ook zei 69 procent van de gebruikers dat een toegankelijke mobiele website de kans op een aankoop gevoelig zal doen toenemen.

Lees Verder

13:24 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zoekmachine |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.