31-08-17

Shoppinggeschiedenis wordt door consument meest afgeschermd

Een meerderheid van de consumenten zou retailers de mogelijkheid willen bieden meer persoonlijke gegevens te verzamelen, zodat de totale klantenervaring zou kunnen worden verbeterd. Wel wensen de meeste consumenten dat die informatie anoniem zou worden verzameld. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent RichRelevance bij meer dan duizend consumenten in de Verenigde Staten. Ondanks die algemene bereidheid moet volgens de onderzoekers worden vastgesteld dat de consument tegenover de inzameling van deze gegevens niet altijd een even grote tolerantie laat blijken. Vooral informatie die de shoppinggeschiedenis van de klant zou bekend maken, wordt argwanend bekeken.

De onderzoekers stelden daarbij vast dat 69 procent van de consumenten zich zou verzetten tegen de verzameling van informatie die de bedrijven zouden toelaten om met artificiële intelligentie en data voor de klant autonoom producten te kiezen en te bestellen zonder daarvoor enige inmenging of toestemming van de consument nodig te hebben. Slechts 15 procent van de consumenten bleek tegenover deze technologieën een positieve houding aan te nemen. Ook het gebruik van gezichtsherkenning om loyale klanten te identificeren en de voorkeuren van de consument aan het winkelpersoneel door te sturen, wordt door 69 procent afgewezen. Hier bleek echter 18 procent positief te reageren.

Ook klantendiensten die beroep zouden doen op computerprogramma’s zoals chatbots met gebruik van artificiële intelligentie in plaats van een persoonlijke medewerker, wordt door 50 procent van de respondenten afgewezen, tegenover 23 procent positieve reacties. De grootste bijval kon worden opgetekend voor programma’s die de consument met behulp van stemtechnologie zouden toelaten om producten te zoeken en te bestellen, die door 45 procent van de procent zou worden gewaardeerd. Daarentegen zou 22 procent een dergelijke assistentie afwijzen. Ook de betaling met een vingerafdruk en een automatische thuisbestelling zou door 46 procent worden gewaardeerd. Wel bleek 34 procent zich negatief op te stellen.

Lees Verder

09:05 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: shopping |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.