31-08-17

Werknemer voelt zich op kantoor weinig gelukkig

Een groot deel van de werknemers toont zich weinig opgetogen met de werkomgeving die hen wordt aangeboden. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Peldon Rose, gespecialiseerd in kantoordesign, bij meer dan zeshonderd werknemers in Groot-Brittannië. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat 42 procent van de respondenten van mening is dat de kantooromgeving geen enkele positieve invloed op hun welzijnsgevoel heeft, terwijl slechts 36 procent te kennen gaf elke dag met plezier naar het werk te komen. De onderzoekers stellen dat ook bij de inrichting van de werkplek dan ook meer naar de mening van het betrokken personeel zou moeten worden gevraagd.

Uit de studie bleek dat 59 procent van de werknemers van mening is in de kantooromgeving de grootste productiviteit te halen, maar 33 procent gaf aan te wensen dat hun werkgever hen meer zou vertrouwen in het tijdstip en de locatie van het werk. Daarbij werd vastgesteld dat 30 procent van de respondenten van mening was thuis het grootste professionele productieniveau te halen, terwijl 5 procent te kennen gaf op café de beste arbeid te kunnen leveren. Tevens werd genoteerd dat 42 procent van de respondenten erop wees hun werkomgeving geen cultuur heeft die hen zou toelaten flexibel te werken. Ook zei 39 procent dat het bedrijf geen enkele vorm van onderlinge kameraadschap stimuleert.

“Nochtans benadrukken de werknemers dat de relatie met collega’s en bazen de belangrijkste bijdrage levert aan het gevoel van welzijn op de werkvloer,” werpt Jitesh Patel, chief executive van Peldon Rose, op. “Werkgevers zouden dan ook inspanningen moeten doen om een kantoorcultuur te creëren waar vertrouwen wordt gestimuleerd en autonoom denken wordt ontwikkeld.” Toch wordt opgemerkt dat 52 procent van de ondervraagden aangeeft nooit te zijn geraadpleegd bij beslissingen over een herinrichting van de kantooromgeving. Bovendien zegt 50 procent dat hun werkgever hen nooit heeft gevraagd naar hun tevredenheid over de werkomgeving.”

Lees Verder

19:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kantoor |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.