22-09-17

Driekwart Europeanen doet aan mobiel geldbeheer

In Europa doet 77 procent van de bevolking voor zijn geldbeheer beroep op mobiele apparaten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het financiële bedrijf Visa bij telkens tweeduizend consumenten in tweeëntwintig Europese landen. Er wordt aan toegevoegd dat 68 procent van de ondervraagden gebruik heeft gemaakt van een digitale portefeuille of een aanverwante toepassingen, tegenover 63 procent vorig jaar. Bovendien wordt opgemerkt dat 48 procent van zijn mobiele platformen gebruik maakt, terwijl 45 procent de technologie hanteert om geld naar familie of vrienden over te maken. Bij de millennials transfereert 57 procent geld met mobiele platformen naar familie en vrienden.

De onderzoekers zeggen ook vastgesteld te hebben dat de consument zich steeds comfortabeler vindt met digitale betalingen, waardoor de adoptie van de technologie volgens Visa nog verder wordt gestimuleerd. Daarbij wordt opgemerkt dat bekommernissen over privacy tegenover vorig jaar van 51 procent naar 46 procent zijn teruggevallen, terwijl bij de bezorgdheid over veiligheid een inkrimping van 65 procent naar 59 procent kon worden opgetekend. Tegelijkertijd wordt opgemerkt dat de interesse in biometrische authentificatie van transacties van 59 procent naar 84 procent is toegenomen. Nog bleek dat 62 procent een bankapplicatie gebruikt, tegenover 29 procent vorig jaar.

Wel wordt opgemerkt dat de consument, ondanks de verspreiding van persoonlijke gegevens op sociale media, in zijn financiële activiteiten toch een duidelijke lijn blijkt te trekken. Bij het delen van persoonlijke data zoals betaalkaarten en bankgegevens worden volgens de onderzoekers duidelijk verschillende kringen van vertrouwen geregistreerd. Daarbij genieten familieleden het hoogste vertrouwen (46 procent), gevolgd door banken (35 procent) en overheden (31 procent). Verder ga 84 procent aan zich ongemakkelijk te voelen met het delen van gevoelige persoonlijke data op sociale media, waarbij 66 procent te kennen gaf niet geneigd te zijn om data zoals betaalkaarten of bankgegevens op sociale platformen te delen.

Lees Verder

17:08 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: geld |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.