22-09-17

Drinkende student raakt moeilijker aan een baan

Studenten die op de universiteit zich zes keer per maand aan zwaar drankmisbruik schuldig maken, maken 10 procent minder kans om na de afronding van hun opleiding snel een baan te vinden. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Tel Aviv University en de Cornell University bij meer dan achthonderd afgestudeerden van verschillende universiteiten in de Verenigde Staten. De onderzoekers merken op dat eerdere studies geen concreet effect van alcoholconsumptie op de start van de professionele carrière heeft, maar de nieuw studie heeft volgens hen aangetoond dat over een periode van één maand elke moment van overdreven drankgebruik de kans op tewerkstelling met 1,4 procent doet dalen.

“De drankgewoonte van de student lijkt op de arbeidskansen een grotere impact te hebben dan de totale volumes die worden geconsumeerd,” benadrukt onderzoeksleider Peter Bamberger, professor management aan de Tel Aviv University. “Het onderzoek toont aan dat de consumptie van alcohol geen significante impact op de arbeidskansen heeft, tot een niveau van zwaar drankmisbruik wordt bereikt.” Zwaar drankmisbruik staat volgens de onderzoekers gelijk met een consumptie van minstens vier alcoholische dranken binnen een tijdsbestek van twee uur bij vrouwen. Bij mannen wordt de grens gelegd op vijf consumpties op twee uur tijd.

De conclusie van de studie bevestigt volgens professor Bamberger de negatieve impact die zwaar drankmisbruik kan hebben. Daarbij wordt onder meer gewezen op eerdere rapporten, waaruit onder meer is gebleken dat een zware alcoholconsumptie tijdens de tienerjaren de kansen op een vroegtijdige dood gevoelig doet toenemen. Er wordt ook gewaarschuwd dat volgens ramingen van de International Labour Organization (ILO) tot 40 procent van de ongevallen op de werkvloer aan het gebruik van alcohol kunnen worden toegeschreven. Tevens wordt opgemerkt dat 30 procent van de Amerikaanse volwassen bevolking drankproblemen zou hebben. In de groep tussen achttien en negenentwintig jaar zou dat oplopen tot 37 procent.

Lees Verder

 

20:17 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tewerkstelling |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.