25-09-17

JP Morgan Chase profiteert van aandacht sociale media

Amerikaanse consumenten die van bank willen veranderen, denken in eerste instantie aan JP Morgan Chase. Dat is de conclusie van een rapport van consulent Brand Finance. De onderzoekers wijzen daarbij vooral naar de impact van chief executive Jamie Dimon, die sinds zijn aantreden ruim tien jaar geleden de bank niet alleen door de financiële crisis heeft geloodst, maar bovendien ook de activa van de instelling met meer dan 100 procent heeft opgevoerd en de winsten ruimschoots heeft verdrievoudigd. Er wordt echter ook vooral gewezen naar de aandacht voor Dimon in sociale media, waar de topman van JP Morgan Chase herhaaldelijk op de voorgrond treedt.

“Jamie Dimon heeft een duidelijke impact op het vertrouwen en de loyaliteit van de consument,” stipt Brand Finance aan. “Controversiële uitspraken over onder meer de bitcoin en de Amerikaanse president Donald Trump hebben hem op sociale media heel wat aandacht en volgelingen bezorgd. Daarmee heeft Dimon het merk van zijn bank onder de aandacht van een breder publiek gebracht. Dat geldt vooral voor de millennials, die de grootste intentie toonden om naar JP Morgan Chase over te stappen.” Op de tweede plaats eindigde Citi, een vaststelling die samenvalt met de eerste grote marketing-inspanning die de instelling de voorbije vier jaar heeft doorgevoerd.

“Citi heeft in zijn recente campagne een grotere focus gelegd op de behoeften en wensen van de consumenten, wat een duidelijke verschuiving betekent tegenover de vroegere nadruk op functionaliteit,” zegt Brand Finance. “Dat heeft de instelling een sterkere klantentrouw opgeleverd.” Anderzijds werd vastgesteld dat de US Bank in de Verenigde Staten op de trouwste klanten kan rekenen. Er kon immers worden vastgesteld dat 60,2 procent van de klanten benadrukte een overstap naar een concurrent heel onwaarschijnlijk te achten. Aan het andere eind van het spectrum bevindt zich Wells Fargo, dat geplaagd wordt door een aantal schandalen en slechts een score van 47,2 procent behaalt.

Lees Verder

17:39 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jp morgan chase |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.