30-09-17

Consument erkent voordelen geconnecteerde apparaten

De consument beseft dat geconnecteerde apparaten belangrijke voordelen kunnen bieden, maar tegelijkertijd wordt gewezen op privacy-problemen. Dat is de conclusie van een onderzoek van WorldPay en Opinium bij twintigduizend consumenten in Australië, Brazilië, China, Spanje, Singapore, de Verenigde Staten, Duitsland, Zweden, Nederland en Groot-Brittannië. Onder meer werd vastgesteld dat 48 procent van de Amerikaanse consumenten er geen enkel probleem zou mee hebben wanneer een apparaat zoals een koelkast zelf acties, zoals het plaatsen van bestellingen, zou ondernemen zonder daarover vooraf het advies van zijn bezitter te vragen.

“Vele consumenten hebben er weinig problemen mee dat geconnecteerde apparaten in hun naam aankopen zouden doen, maar vaak worden toch een aantal limieten ingelast,” stippen de onderzoekers aan. Er moest dan ook worden vastgesteld dat 62 procent van de consumenten toch nog zou wensen dat bij de bevestiging van het order toch alsnog hun goedkeuring zou worden gevraagd. Tevens bleek dat 78 procent bij het plaatsen van het order op de hoogte gebracht wens te worden. De onderzoekers stelden verder vast dat bij de millennials 62 procent zich zou kunnen vinden in automatische orders van geconnecteerde apparaten, tegenover 22 procent bij de vijfenvijftigplussers.

Wel blijkt dat 73 procent van de consumenten vreest dat de fabrikanten hun persoonlijke gegevens met externe partijen zou delen. Het onderzoek toonde verder dat 55 procent van de Amerikaanse consumenten zich perfect zou kunnen vinden in de tussenkomst van een chatbot of een virtuele assistent die in hun plaats bestellingen zouden plaatsen. Toch erkende 48 procent te twijfelen of een virtuele assistent ooit in staat zou zijn een communicatie te voeren die evenwaardig zou zijn aan de menselijke conversatie. Verder werd vastgesteld dat 37 procent een virtuele assistent toegang tot persoonlijke betaalinformatie zou verstrekken, terwijl 35 procent zou toelaten dat de virtuele assistent een eenvoudige taak zou uitvoeren.

Lees Verder

16:07 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: internet-of-things |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.