03-10-17

Europese raffinaderijen waarschuwen voor hogere uitstootkosten

Indien de uitstootkosten van koolstofdioxides nog verder worden opgedreven, zullen petroleumraffinaderijen uiteindelijk mogelijk verplicht worden om uit de Europese Unie te vertrekken. Dat hebben vertegenwoordigers van de sectororganisatie Fuels Europe gezegd. De raffinaderijen hebben hun Europese uitstootrechten tot nu toe grotendeels gratis ontvangen, aangezien de sites ander wereldwijd onmogelijk nog verder concurrentieel zouden kunnen blijven. Dat zal ook volgens de geplande hervormingen niet fundamenteel veranderen, maar toch maakt de sector zich bijzonder ongerust over de overlevingskansen van zijn industrie.

Lees Verder

 

19:45 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Podcasts genieten toenemende populariteit

Er kan bij het publiek een toenemende interesse in podcasts worden opgetekend. Dat blijkt uit een onderzoek van de streamingdienst Spotify bij consumenten in Groot-Brittannië. De onderzoekers kwamen daarbij tot de vaststelling dat inmiddels 61 procent van de ondervraagden erkent geregeld naar minstens één podcast te luisteren. Een groep van 21 procent zou minstens één keer per week naar een podcast luisteren. De onderzoekers stelden ook vast dat entertainment het belangrijkste motief is voor het beluisteren van de podcast (50 procent), gevolgd door het verwerven van kennis over bepaalde onderwerpen (38 procent)

Lees Verder

 

19:24 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Medische vergissingen treffen één op vijf Amerikanen

In de Verenigde Staten werd 21 procent van de bevolking persoonlijk al geconfronteerd met medische vergissingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Lucian Leape Institute en het National Opinion Research Center (Norc), de onderzoeksorganisatie van de University of Chicago, bij meer dan vijfentwintighonderd Amerikaanse respondenten. Daarnaast zegt 31 procent van de ondervraagden in zijn kennissenkring iemand te kennen die het slachtoffer van een medische fout is geworden. Vooral ambulante diensten zouden een frequente bron van fouten zijn. Bovendien werd vastgesteld dat de fouten meestal te maken hebben met diagnoses of communicaties tussen patiënt en provider.

Lees Verder

 

18:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Katholieke instellingen stappen uit fossiele brandstoffen

Veertig katholieke instellingen over de hele wereld trekken investeringen terug uit fossiele brandstoffen. Dat heeft de Global Catholic Climate Movement bekend gemaakt. Ook de Italiaanse stad Assisi heeft zich bij het project aangesloten. In mei hadden al eens negen katholieke organisaties aangekondigd dat ze hun investeringen niet langer aan fossiele brandstoffen ter beschikking zouden stellen. Tot nu toe hebben bedrijven en instellingen wereldwijd al ongeveer 5 biljoen dollar investeringen uit de sector van de fossiele brandstoffen teruggetrokken. Bijna een kwart van de betrokken instelling waren met een religieuze beweging gelinkt.

De Global Catholic Climate Movement heeft het over de grootste collectieve desinvesterings-operatie die ooit door katholieke organisaties werd opgezet. Aan het initiatief wordt deelgenomen door organisaties uit de hele wereld. Ook de Belgische Episcopale Conferentie heeft zijn medewerking aan de campagne toegezegd. “De beslissing is gebaseerd op een gezamenlijke inzet voor milieubescherming en financieel toekomstgericht denken, waarbij een deelname aan een klimaatneutrale economie in het vooruitzicht gesteld,” aldus de initiatiefnemers. Over de concrete omvang van de ingreep konden geen verdere details worden verstrekt.

Niet alle deelnemers aan het initiatief hebben fossiele brandstoffen in hun aandelenportefeuille, maar willen vooral toekomstige investeringen in de sector uitsluiten. Christiana Figueres, gewezen secretaris-generaal van de Framework Convention on Climate Change van de Verenigde Naties, reageerde opgetogen op het initiatief. Een dergelijke beslissing is volgens haar niet alleen financieel een intelligente keuze, maar ze wees erop dat een gezamenlijke actie om een betere toekomst voor iedereen na te streven ook een morele verplichting is. Figueres voegde eraan toe te hopen dat nog meer leiders het voorbeeld van de katholieke instellingen zouden volgen.

Lees Verder

18:43 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: klimaatverandering |  Facebook |

Niet iedereen schetst karakters op basis van merken

Personen met een strakke mentaliteit zijn sneller geneigd om andere individuen te beoordelen op het gebruik van werken. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Delaware en de University of Minnesota. Het onderzoek laat volgens de Amerikaanse onderzoekers alvast uitschijnen dat toch niet iedereen zich bij de beoordeling van anderen laat leiden door commerciële signalen. Om deze groep te bereiken, zouden de bedrijven volgens de onderzoekers moeten overwegen producten op de markt te brengen die de verwijzingen naar een merk tot een minimum zouden beperken.

Lees Verder

 

17:53 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwen achterdochtiger tegenover gezichtsherkenning

Vrouwen koesteren tegenover gezichtsherkenning een grotere terughoudendheid dan mannen. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Morning Consult bij een groep Amerikaanse consumenten. Vastgesteld werd dat 34 procent van de ondervraagden tegenover gezichtsherkenning in particuliere apparaten een positieve houding hanteert, terwijl 39 procent bezwaren of bekommernissen laat blijken en 26 procent geen duidelijke mening naar voor kan brengen. Bij vrouwelijke consumenten moet echter worden vastgesteld dat 30 procent op een positieve manier reageert, terwijl bij 41 procent een omgekeerde houding kan worden opgetekend. Bij mannen is er nagenoeg een evenwicht.

Lees Verder

17:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Amerikaanse wijnindustrie verzekert één miljoen rechtstreekse banen

De wijnindustrie van de Verenigde Staten realiseert dit jaar een omzet van 219,9 miljard dollar. Daarmee vormt de sector een belangrijke motor van de Amerikaanse economie. Dat is de conclusie van een rapport van de sectororganisatie Wine America. Er wordt aan toegevoegd dat de sector bovendien nagenoeg één miljoen rechtstreekse banen heeft gecreëerd. Daarbij wordt ook opgemerkt dat de sector in totaal 36,5 miljard dollar fiscale inkomsten genereert voor de overheid. Daarvan gaat meer dan 19 miljard dollar naar de federale overheid, terwijl 17,4 miljard dollar belastingen naar de individuele staten en lokale autoriteiten zouden vloeien.

“We hebben altijd al intuïtief geweten dat de wijnproducenten een grote impact hebben op de economie van de Verenigde Staten, maar nu worden die overtuigingen ook door concrete cijfers gestaafd,” benadrukt Jim Trezise, president van Wine America. “Wijn is een bijzonder waardevol product dat waardevol landbouwgebied helpt beschermen, arbeidsplaatsen creëert, toeristen aantrekt, belastingen genereert en de levenskwaliteit verbetert. Naarmate de sector verder zal groeien, zal ook zijn bijdrage aan de Amerikaanse economie verder toenemen.” Californië is de belangrijkste wijnregio van de Verenigde Staten en levert ongeveer 85 procent van de nationale productie.

De wijnsector genereert een jaaromzet van ongeveer 71,2 miljard dollar. Er wordt echter opgemerkt dat in elke individuele Amerikaanse staat aan wijnteelt wordt gedaan. “In elke regio waar de overheid een bedrijfsvriendelijk klimaat hanteert om de economische activiteit te laten groeien, kent ook de wijnproductie een sterke uitbreiding,” voert Wine America nog aan. Verder wordt nog opgemerkt dat de Verenigde Staten in totaal 10.236 wijnbouwers telt. In totaal worden 677.629 acres verbouwd. Deze sites trekken jaarlijks bijna 43 miljoen toeristen aan. Dat levert 17,6 miljard dollar toeristische inkomsten op.

In totaal ondersteunt de sector bijna 1,74 miljoen banen. Bij de wijnbouw zijn bijna 999.000 arbeidsplaatsen betrokken. De rest werd gecreëerd bij toeleveranciers en randactiviteiten. De totale loonmassa bedraagt 75,8 miljard dollar, waarvan 33,5 miljard dollar door de wijnbouwers wordt betaald. De wijnindustrie zelf heeft een impact van 84,5 miljard dollar op de Amerikaanse economie, terwijl bij toeleveranciers en randactiviteiten respectievelijk sprake is van 58,8 miljard dollar en 76,6 miljard dollar.

Lees Verder

16:50 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijn |  Facebook |