04-10-17

Ook Canadese hotelsector gromt op Airbnb

De activiteiten van het alternatieve hotelplatform Airbnb zijn slechts in beperkte mate geconcentreerd bij eigenaars die de woning met hun gasten delen. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Hotel Association of Canada (HAC), waar werd opgemerkt dat slechts 17 procent van de omzet die Airbnb in Canada genereert afkomstig is van locaties waar eigenaar en bezoeker op hetzelfde adres overnachten. Ruim 80 procent is daarentegen afkomstig van woningen die volledig worden verhuurd en waarbij de eigenaar niet aanwezig is. Bovendien wordt opgemerkt dat ook de frequentie van de verhuur toeneemt.

“Inmiddels wordt één op drie adressen van Airbnb in Canada voor meer dan negentig dagen per jaar verhuurd,” benadrukken de onderzoekers. “Dit marktsegment vertegenwoordigt meer dan dan 70 procent van de totale Canadese jaaromzet van het bedrijf. Deze cijfers maken duidelijk dat achter Airbnb veel meer commerciële drijfveren schuilgaan dan vaak wordt vermoed.” Verder wordt opgemerkt dat 30 procent van de inkomsten worden gegenereerd door operatoren die minstens twee wooneenheden op het platform te huur aanbieden. Deze sector vertegenwoordigt ook de snelstgroeiende categorie in het Canadese aanbod van Airbnb.

“Er moet worden vastgesteld dat bijna één derde van de inkomsten van Airbnb in Canada worden gegenereerd door aanbieders met een commerciële doelstelling,” zegt Susie Grynol, president van de Hotel Association of Canada. “Dit aanbod verschilt wezenlijk van het oorspronkelijke concept van het delen van woningen. Het is duidelijk dat deze platformen worden gebruikt om op een commerciële manier in de hotelsector actief te worden.” Grynol voegt eraan toe dat Airbnb vorig jaar in Canada al 18 procent van de totale overnachtingsinfrastructuur voor zijn rekening nam, tegenover 10 procent twee jaar geleden.

Lees Verder

15:00 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: airbnb |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.