11-10-17

Sociale netwerkaccounts al voor jobinterview bekeken

Een grote meerderheid van de bedrijven kijkt voor het interview met een potentiële werknemer naar de sociale netwerkprofielen van de kandidaat. Dat is de conclusie van een onderzoek van het platform TotalJobs bij nagenoeg negenduizend werknemers en bijna driehonderd rekruteerders in Groot-Brittannië.

Lees Verder

 

15:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Chinees toerisme blijft belangrijke groeisector

Chinese toeristen hebben vorig jaar 51,2 miljoen internationale reizen met overnachtingen laten geboekt. Dat betekende een stijging met 13 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een onderzoek van consulenten World Travel Monitor en IPK International.

Lees Verder

 

14:55 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toenemende druk oorzaak van bedrieglijk gedrag

Een toenemende druk kan zowel werknemers als bedrijven aanzetten tot een bedrieglijk gedrag. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Arizona State University.

Lees Verder

 

13:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Collectivistische en individualistische maatschappijen zijn niet absoluut

Collectivistische en individualistische maatschappijen zijn niet absoluut. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Universiteit Tilburg.

Lees Verder

 

12:00 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rivaliteit basis voor groter risicogedrag

Een sterkere rivaliteit kan zowel in de sport als het zakenleven tot grotere risico’s aanleiding geven. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Arizona.

Lees Verder

 

11:40 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Maatschappelijk verantwoord ondernemen houdt risico’s in

Maatschappelijk verantwoord ondernemen kan een bedreiging vormen voor de carrière van de chief executive. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Notre Dame.

Lees Verder

 

10:20 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Testosteron laat zich ook voelen op de beursvloer

Testosteron laat zich ook voelen op de beursvloer. Een hoog testosterongehalte dreigt immers tot een overschatting van toekomstige beurskoersen te leiden. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de Western University, de University of Oxford en de Claremont Graduate University.

Lees Verder

 

09:57 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

Het Britse defensieconcern BAE Systems schrapt tweeduizend banen. Dat heeft het Charles Woodburn, chief executive van BAE Systems, bekend gemaakt. Het bedrijf wordt geconfronteerd met een dalende vraag naar vliegtuigen zoals de Eurofighter Typhoon en de Hawk. Onder meer een bestelling van Saudi-Arabië blijft aanslepen. Daarom werd beslist het productietempo van de afdeling te verlagen, waardoor veertienhonderd functies verdwijnen. Ook worden bijna vierhonderd banen geschrapt in de maritieme divisie, bouwer van nucleaire duikboten. Tevens verdwijnen honderdvijftig arbeidsplaatsen in de afdeling die de strijd van overheden en bedrijven tegen cyberbedreigingen moet ondersteunen.

Het bedrijf Ion Beam Applications (IBA) uit Louvain-la-Neuve heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Franse bouwgroep Vinci Construction. Het akkoord moet een oplossing bieden voor de problemen die het Waalse bedrijf ervaart met de bouw van nieuwe centra voor protontherapie, die met vertragingen worden geconfronteerd. De voorbije zomer had het Belgische bedrijf al aangekondigd een oplossing te zoeken voor de vertragingen met de bouw van zijn therapiecentra. De twee partijen zeggen klanten een gezamenlijk bod te zullen presenteren. Het Waalse bedrijf blijft verantwoordelijk voor het ontwerp van de installatie, terwijl de constructie van de gebouwen door Vinci zal worden uitgevoerd.

Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer onderzoekt de strategische opties voor zijn consumententak. Dat heeft de onderneming bekend gemeld. Opgemerkt wordt dat een volledige of gedeeltelijke afsplitsing, een verkoop of een andere transactie voor de divisie wordt onderzocht. Er wordt echter aan toegevoegd dat de divisie mogelijk ook behouden zal blijven. Pfizer zegt dat het onderzoek deel uitmaakt van de voortdurende zoektocht naar financiering van de onderzoekspijplijn en waardemaximalisatie voor de aandeelhouders. De divisie, producent van onder meer Advil en Centrum, realiseerde vorig jaar een omzet van 3,4 miljard dollar. Pfizer verwacht volgend jaar over de divisie een besluit te nemen.

De Franse groep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) heeft tijdens het voorbije kwartaal een omzet gerealiseerd van ruim 10 miljard euro. Dat betekende een stijging met 12 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De divisie mode en leder meldde een groei met 13 procent tot 3,9 miljard euro. Parfum en cosmetica kende een omzetstijging met 17 procent, in belangrijke mate dankzij de lancering van het merk Fenty Beauty van Rihanna. De afdeling horloges en juwelen een groei met 14 procent kon worden gemeld. Enkel de verkoop van dranken, waaronder champagne en cognac, ontgoochelde. Over de eerste negen maanden van dit jaar werd eveneens een omzetgroei met 12 procent tot 30,1 miljard euro opgetekend.

De Amerikaanse technologiegroep Honeywell gaat zich tegen eind volgend jaar in drie afzonderlijke entiteiten opdelen. Dat heeft het concern bekend gemaakt. Twee divisies zullen daarbij naar de beurs worden gebracht. Onder meer wil de groep zijn transportdivisie, die een jaaromzet van ongeveer 3 miljard dollar oplevert, afstoten. Ook de afdelingen gebouwentechnologie en distributie, die worden samengevoegd en een gezamenlijk ongeveer 4,5 miljard dollar inkomsten per jaar genereren, zouden worden afgesplitst. De rest van de activiteiten zullen door Honeywell verder worden gezet. Honeywell staat zoals veel andere grote beursgenoteerde bedrijven onder druk van een activistische aandeelhouder.

Het Finse concern Nokia stopt de productie van camera’s voor virtual reality. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Nokia lanceerde twee jaar geleden Ozo, een camera die voor virtuele realiteit kon worden gebruikt. De camera liet de gebruiker toe geluid en beeld in 360 graden op te nemen. Nokia zal nog wel updates voor de Ozo blijven ontwikkelen, maar zal het toestel niet meer verder doorontwikkelen. Dat gaat gepaard met het verlies van 310 banen in onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Finland. Volgens analisten was de Ozo wellicht te duur om een grote populariteit te verwerven. Het toestel was vooral bedoeld voor professionals die hoogwaardig beeld en geluid wilden leveren.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple wil eigen series en films produceren en heeft daarvoor onder meer Amblin Television, het bedrijf van filmmaker Steven Spielberg, ingehuurd. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gemeld. Met Amblin en het productiebedrijf NBC Universal, eigendom van kabelgroep Comcast, zou het technologieconcern afspraken hebben gemaakt over nieuwe afleveringen van Amazing Stories, een serie van Spielberg uit de jaren tachtig waarin fantasy, horror en sciencefiction samenkomen. Apple heeft volgens eerdere berichtgeving minstens 1 miljard dollar uitgetrokken om zelf videocontent te maken.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft een akkoord gesloten over onder meer loon en pensioenen met de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC). Daarmee is een einde gekomen aan jarenlange, felle discussies waarbij de piloten meer dan eens het werk neerlegden om hun eisen kracht bij te zetten. De afspraken gelden voor een periode van vijf jaar. Ondanks een belangrijke loonsverhoging voorziet de overeenkomst in aanzienlijke besparingen op de kosten van het vliegend personeel, onder meer dankzij een geleidelijke verhoging van de leeftijd waarop piloten met vervroegd pensioen gaan. Anderzijds worden de volgende vijf jaar bijkomende arbeidsplaatsen gecreëerd.

Het Amerikaanse supermarktconcern Wal-Mart Stores gaat voor 20 miljard dollar aandelen inkopen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Het programma, over een periode van twee jaar, vervangt de bestaande operatie. De inkoop moet het vertrouwen in de toekomst van de onderneming ondersteunen. Het concern verwacht volgend jaar een omzetgroei van ongeveer 3 procent te kunnen realiseren. Daarbij wordt onder meer een belangrijke toename van de online verkoop in het vooruitzicht gesteld. Het concern maakte ook bekend volgend jaar wereldwijd 280 fysieke winkels te kunnen openen. Daarbij worden 250 openingen voorzien op internationale markten.

De divisie Specialty Chemicals van het Nederlandse chemieconcern AkzoNobel heeft in China een nieuwe stap gezet. De onderneming is de volgende fase ingegaan met een uitbreiding van de fabriek voor organische peroxides in Ningbo. De productiecapaciteit zal door de uitbreiding in het derde kwartaal van volgend jaar met meer dan 100 procent toenemen. Financiële details over de operatie werden niet verstrekt. De fabriek in Ningbo produceert dicumylperoxide (DCP), een organische peroxide die zijn toepassing vindt bij de vervaardiging van polymeren. De capaciteit is in augustus al met 40 procent gestegen en wordt uiteindelijk verdubbeld tot een capaciteit van 38.000 ton per jaar.

HelloFresh, een bezorger van maaltijdboxen, treft voorbereidingen voor een beursgang waarmee men hoopt een bedrag tussen 250 miljoen euro en 300 miljoen euro te kunnen ophalen. Dat heeft de onderneming bevestigd nadat de plannen voor een beursgang eerder al waren uitgelekt. HelloFresh, dat deels in handen is van het Duitse investeringsvehikel Rocket Internet, wil een notering aan de beurs van Frankfurt. In de volgende vijftien maanden denkt HelloFresh de verliezen achter zich te kunnen laten en break-even te kunnen draaien. De opbrengst van de beursgang zal worden geïnvesteerd in de groeiplannen voor de lange termijn. Twee jaren geleden koesterde het bedrijf ook al plannen voor een beursgang.

De activistische aandeelhouder Nelson Peltz is er niet in geslaagd een zetel in de raad van bestuur van het Amerikaanse concern Procter & Gamble (P&G). Hij kon op de jaarvergadering van het bedrijf onvoldoende steun vinden voor zijn kandidatuur. In juli dit jaar had Peltz, topman van de activististische investeerder Trian Fund Management, bekend gemaakt een bestuurszetel bij Procter & Gamble te ambiëren. Hij was van mening dat het bedrijf ondermaats had gepresteerd en veel minder rendement had gerealiseerd dan concurrenten. Half augustus meldde Procter & Gamble echter vast te houden aan de eigen strategie, waarbij het concern om steun vroeg tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Het Belgische beeldvormingsbedrijf Barco in een patentzaak met KanexPro een schikking getroffen. Dat heeft Barco bekend gemaakt. Barco had KanexPro ervan beticht inbreuk te maken op patenten die betrekking hebben op het ClickShare Presentation System van de Belgische onderneming. Beide partijen zijn hierover nu een schikking overeengekomen. De overeenkomst houdt in dat KanexPro ermee heeft ingestemd om de distributie en verkoop van zijn MyTurn Wireless Presentation System in Europa en de Verenigde Staten stop te zetten. Barco wees erop dat aan de ontwikkeling van ClickShare twee tot drie jaar door een groep specialisten was gewerkt. ClickShare werd vijf jaar geleden op de markt gebracht.

Autoruitenbedrijf Belron wil voor 1,3 miljard euro lenen bij een syndicaat van institutionele geldschieters. Ongeveer een derde van de opgehaalde som moet worden uitgekeerd aan eigenaar D'Ieteren. Dat heeft D’Ieteren bekend gemaakt. Daarbij zal ongeveer 450 miljoen euro in de vorm van een speciaal dividend worden uitgekeerd aan de huidige aandeelhouders van Belron, dat voor 94,85 procent in handen is van D’Ieteren. Daarnaast dient het geld om een schuld aan aandeelhouders af te betalen en om uitstaande instrumenten in de Verenigde Staten te herfinancieren. De transactie sluit volgens D'Ieteren aan bij de plannen om een minderheidspartner te vinden voor Belron. De leningen zouden over een periode van zeven jaar lopen.

Het netwerk van het internetconcern Google is tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen vanuit Rusland gebruikt om misleidende politieke advertenties te publiceren. Dat heeft de Amerikaanse krant The Washington Post gemeld. Eerder was ook al bekendgemaakt dat Rusland via Facebook en Twitter geprobeerd zou hebben om de Amerikaanse kiezer te beïnvloeden. Er zouden echter ook op Google voor tienduizenden dollar reclames zijn gekocht. De misleidende informatie zou onder meer zijn verspreid via YouTube, het populaire videoplatform van Google. Daarnaast werden onder meer nog de zoeksite Google en de maildienst Gmail gebruikt om misleidende reclame rond de verkiezingen te verspreiden.

08:34 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |