16-10-17

Amazon kan op grootste klantentrouw rekenen

Amazon kan op de grootste klantentrouw rekenen, gevolgd door Google, Apple en Netflix. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Brand Keys. Meer dan één op drie merken in de top honderd is actief in digitale of sociale sectoren.

Lees Verder

 

15:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Twitter kan ook uitslag voetbalwedstrijden voorspellen

Boodschappen op Twitter kunnen helpen om de resultaten van voetbalwedstrijden te voorspellen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of East Anglia op basis van 13,8 miljoen tweets gedurende een seizoen in de Engelse Premier League.

Lees Verder

 

14:25 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Huishoudapparaten verkiezen nog steeds fysieke winkel

Huishoudelijke apparatuur wordt weliswaar online bestudeerd, maar de aankoop gebeurt nog altijd grotendeels in de fysieke winkel. Dat is de conclusie van een onderzoek van het marketingbureau Netsertive. Vastgesteld werd dat 87 procent van de consumenten een voorkeur toont voor een aankoop in een fysieke winkel.

Lees Verder

13:09 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gebrek aan morfine kost jaarlijks 25 miljoen mensen pijnlijke dood

Elk jaar sterven wereldwijd ongeveer 25 miljoen mensen een pijnlijke dood omdat ze geen toegang hebben tot morfine, dat nochtans slechts enkele dollarcent per dosis kost. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers aan de University of Miami. Eén tiende van de slachtoffers is een kind.

Lees Verder

 

12:52 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wereld telt ruim 1,1 miljard onzichtbare inwoners

Wereldwijd leven 1,1 miljard mensen zonder enig officieel bewijs van identiteit dat hen toegang zou kunnen bezorgen tot de openbare gezondheidszorg. Dat blijkt uit een rapport van de World Bank. Het grootste gedeelte van deze onzichtbare populatie situeert zich in Azië en Afrika.

Lees Verder

 

11:30 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwelijke aandacht stimuleert mannelijke prestaties

Concurrentie voor vrouwelijke aandacht zet mannen aan tot betere prestaties. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Sheffield, de University of St Andrews en het Leibniz Institute for Zoo and Wildlife Research bij een populatie fruitvliegen.

Lees Verder

 

10:47 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese managers tonen meer respect voor werkuren

In de Verenigde Staten zijn managers sneller geneigd om werknemers buiten de werkuren met email te contacteren dan in Europa. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulent Challenger Gray & Christman bij honderdvijftig managers.

Lees Verder

 

09:23 Gepost door Marcho | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwsoverzicht

De Britse groep Reckitt Benckiser, producent van schoonmaakartikelen en drogisterijmiddelen, is en mogelijke overnamekandidaat voor de consumentendivisie die het Amerikaanse farmaconcern Pfizer in de etalage heeft geplaatst. Dat hebben een aantal bronnen tegenover de Britse krant The Times gemeld. De betrokken divisie is onder meer producent van de pijnstiller Advil, concurrent van het merk Nurofen van Reckitt Benckiser. De Britse groep heeft er nooit een geheim van gemaakt toekomst te zien in de activiteiten die Pfizer nu van de hand wil doen. Rakesh Kapoor, topman van Reckitt Benckiser, had twee geleden al toegegeven belangstelling te hebben. Er zou naar een financiering worden gezocht.

De Antwerpse energiegroep Actility Benelux neemt zijn Nederlandse sectorgenoot NL Noodvermogenpool over. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. NL Noodvermogenpool is een samenwerkingsverband van bedrijven die sinds vijf jaar samen noodvermogen leveren aan de nutsgroep Tennet. Ook Actility werd vijf jaar geleden opgericht. De twee partijen beschikken over een platform dat de mogelijkheid biedt om bij overbelasting van het elektriciteitsnet de consumptie van zware verbruikers tegen betaling terug te schroeven of uit te schakelen. Het samengaan van Actility en NL Noodvermogenpool creëert naar eigen zeggen een Europees marktleider in energiebeheer.

Investeerder Minos Capital van ondernemer Jurgen Ingels doet een kapitaalinjectie in de West-Vlaamse onderneming Bright Analytics, ontwikkelaar van software voor de rapportering en analyse van financiële en operationele cijfers. Financiële details over de transactie werden niet meegedeeld. Bright Analytics werd opgericht door Lode Bogaert, Merijn Demuynck en Olivier Seynhaeve en ontwikkelde een platform dat moet toelaten om cijfermatige gegevens om te zetten in inzichtelijke analyses. De onderneming realiseert een omzet van 1 miljoen euro. Bright Analytics telt een zevental medewerkers en beschikt over een netwerk van bijna tachtig klanten. De onderneming werkt aan een verdere Europese uitbreiding.

De Amsterdamse fietsenproducent VanMoof heeft een investering van 4 miljoen euro opgehaald bij de Nederlandse investeerder Slingshot. VanMoof wil de bijkomende middelen gebruiken om zijn verdere internationale uitbreiding te ondersteunen. De Nederlandse groep maakt gebruik van een online verkoopplatform, maar heeft ook eigen winkels in Amsterdam, Berlijn, New York, Tokio en Taipei. Slingshot zegt met de investering op een actuele trend in te spelen. Daarbij wordt erop gewezen dat iedere grote stad in de wereld in fietsinfrastructuur investeert. Er wordt aan toegevoegd dat de intelligente technologie van VanMoof de overbelaste steden kan helpen zich om te vormen naar efficiënt bereikbare metropolen.

De Antwerpse technologiegroep Sentiance zet een samenwerking op met het Japanse bedrijf Realize Mobile Communications, onderdeel van de groep Softbank. Het Japanse bedrijf zal daarbij het platform van Sentiance in zijn toepassingen integreren en de diensten van de Antwerpse groep op de Japanse markt verdelen. Daarbij kunnen verzekeraars en aanverwante partijen een beter inzicht verwerven in het rijgedrag van hun klanten. Dat biedt de mogelijkheid om autobestuurders tot een veiliger rijgedrag aan te zetten en te belonen. Sentiance heeft verkopers in New York, Londen en Shanghai. Plannen voor een eigen vertegenwoordiging in Japan koesterde het bedrijf voorlopig niet.

Bankverzekeraar Belfius verkoopt zijn belang van 60 procent in het complex NorthLight-PoleStar in de Brussels Noordwijk aan Samsung Securities en Hyundai Marine & Fire. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 228 miljoen euro. Door de operatie wordt de totale waarde van het complex geraamd op een bedrag van 380 miljoen euro. Engie vestigde zich op het einde van het voorbije decennium in het complex, waardoor het personeel van zestien verschillende locaties in Brussel op één adres kon worden samengebracht. De voorbije vijf jaar manifesteren Zuid-Koreaanse investeerders zich steeds meer op de Belgische vastgoedmarkt. Ook elders in Europa kan hun groeiende aanwezigheid worden opgemerkt.

Meubelketen Ikea verkoopt sinds korte tijd in België ook zonnepanelen. Het bedrijf zegt daarbij kortingen tot 10 procent op de marktprijzen te voorzien. Daardoor hoopt de Zweedse groep consumenten te kunnen weghalen bij klassieke aanbieders zoals Engie Electrabel en EDF Luminus. In eerste instantie kunnen de zonnepanelen online worden gekocht. Begin volgend jaar zal ook in de winkels met een verkoop worden gestart. Ikea werkt voor het project samen met de Britse fabrikant Solarcentury, die verantwoordelijk is voor de installatie van de panelen. Ikea krijgt een commissie op de verkoop. Eerder bracht Ikea ook al in Groot-Brittannië, Polen, Nederland en Zwitserland zonnepanelen op de markt.

Het Zweedse modemerk Arket breidt zijn activiteit naar Nederland uit. Het merk, onderdeel van de groep Hennes & Mauritz (H&M), maakte immers bekend een vestiging te zullen openen aan het Koningsplein in Amsterdam. Daarmee wordt Nederland de vijfde markt waar het merk met een winkel zal zijn vertegenwoordigd. Eerder al werd gewag gemaakt van vestigingen in Londen, Brussel, Kopenhagen en München. Arket heeft daarnaast ook een online winkel die in achttien Europese landen operationeel is. De Amsterdamse winkel zou in de lente volgend jaar zijn deuren moeten openen. De winkel krijgt drie verdiepingen. Op het gelijkvloers komt volgens het bedrijf een café met biologische Scandinavische voeding.

De groep Reimann is de rijkste familie van Duitsland. Dat heeft het tijdschrift Manager Magazin gemeld. Reimann zou een vermogen van 33 miljard euro hebben verzameld. Dat geld is afkomstig van belangen in koffiefabrikant Jacobs Douwe Egberts en parfumproducent Coty. Daarnaast heeft de Duitse familie ook een participatie in het Britse concern Reckitt Benckiser, fabrikant van merken zoals Durex, Dettol en Vanish. De commerciële belangen van de familie zijn ondergebracht in JAB Holding. De voorbije drie jaar werd de ranglijst aangevoerd door Stefan Quandt en Susanne Klatten, erfgenamen van autobouwer BMW Group. Zij worden nu naar de tweede plaats verwezen.

De Nederlandse winkelketen Baby-Dump is overgenomen door investeringsmaatschappij FTH Groep. De transactie past volgens de investeerder perfect in de groeistrategie die FTH Groep hanteert. Er wordt op gewezen dat de investeerder op dit ogenblik al actief is in de detailhandel en onder meer de keten Babypark in portefeuille heeft. Baby-Dump heeft op zijn Nederlandse thuismarkt veertien winkels. In België is de keten aanwezig met een winkel in Mechelen. Een tweede vestiging werd in Gent aangekondigd. De nieuwe eigenaar benadrukt dat Baby-Dump ook in de toekomst zijn activiteiten zelfstandig en onder eigen naam zal verder zetten. Voor het personeel van de keten heeft de overname geen gevolgen.

Het chemiebedrijf Azelis krijgt volgend jaar mogelijk een notering aan de beurs van Brussel. De onderneming is op dit ogenblik in handen van investeerder Apax Partners, die verschillende opties voor het bedrijf zou overwegen. Azelis verdeelt producten van grote chemiegroepen aan een netwerk van ongeveer 35.000 bedrijven. De groep werd begin deze eeuw gecreëerd door een fusie van het Italiaanse Novorchem en het Franse Arnaud. Sindsdien werden wereldwijd een dertigtal bedrijven overgenomen. De onderneming heeft inmiddels vijftienhonderd werknemers in ruim vijfendertig landen. Tien jaar geleden werd de Britse investeerder 3i eigenaar van het bedrijf. Twee jaar geleden werd Azelis verkocht aan Apax.

Met een gemiddeld financieel privévermogen van 177.210 euro hebben de Verenigde Staten de rijkste bevolking van de wereld. Op de tweede plaats staat Zwitserland met een gemiddeld vermogen van 175.720 euro. Dat blijkt uit een rapport van de Duitse vermogensbeheerder Allianz. Het is de eerste keer dat de Zwitserland de eerste plaats aan een ander land moet laten. Wanneer de schulden niet in rekening worden gebracht, behoudt Zwitserland met een bedrag van 268.840 euro de eerste plaats, gevolgd door de Verenigde Staten met 221.690 euro. België staat met een bedrag van 92.080 euro op de zesde plaats. Wanneer de schulden niet mee in rekening worden gebracht, zal het land echter naar een elfde plaats.

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) stopt de ontwikkeling van een informaticasysteem voor de verkoop van tickets. Dat heeft het spoorbedrijf bevestigd. Vijf jaar geleden werd gestart met de ontwikkeling van het New Distribution System (NDS), waarin tot nu toe een bedrag van 30 miljoen euro werd geïnvesteerd. Het systeem werd ontwikkeld door Ypto, een filiaal van het spoorbedrijf, maar zou nog altijd een aantal defecten vertonen. De spoorwegmaatschappij merkt op dat tickets worden verkocht aan de loketten, maar ook bij automaten en online kunnen worden verkregen. Deze drie platformen hebben tot nu toe een eigen informatica, maar krijgen nu een gemeenschappelijk systeem.

De Ierse bouwgroep Kingspan neemt de divisie computervloeren van het bedrijf Jansen Building Group uit Zonhoven over. Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt. Wel werd meegedeeld dat Jansen de inkomsten uit de verkoop zal gebruiken om een aantal overnames te helpen financieren. Het hoofdkwartier van de betrokken divisie is gevestigd in Meeuwen-Gruitrode en zou door Kingspan tot een Europees distributiecentrum worden uitgebouwd. Kingspan in wereldwijd marktleider in computervloeren en was naar eigen zeggen al enkele tijd op zoek naar een geschikte uitvalsbasis om zijn activiteiten op het Europese vasteland verder te kunnen ondersteunen.

De Nederlandse winkelketen Albert Heijn gaat in het fipronil-schandaal geen schadeclaim indienen tegen Nederlandse pluimveehouders. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf bevestigd. Daarbij wordt erop gewezen dat Nederland gebaat is bij een sterke pluimveesector, die de voorbije periode al zware klappen heeft gekregen. Albert Heijn bevestigde wel door het fipronil-schandaal een grote verliespost te hebben moeten boeken, maar verdere financiële details over de schade werden niet bekendgemaakt. Over het standpunt van de andere supermarkten kon de sectororganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) nog geen verdere gegevens verstrekken.

08:51 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |