18-10-17

Twee op drie aardbewoners heeft smartphone

Smartphones zullen wereldwijd volgend jaar een penetratie van 66 procent laten optekenen, tegenover 58 procent vorig jaar en 63 procent dit jaar. Dat blijkt uit een rapport van het bureau Zenith in meer dan vijftig landen. De sterkste groei kan worden opgetekend in West-Europa en Asia-Pacific. De hoogste penetratie wordt opgetekend in Nederland, waar een score van 94 procent wordt gemeld, gevolgd door Taiwan (93 procent), Hongkong (92 procent) en Noorwegen en Ierland (91 procent). Op de meeste markten in West-Europa en Asia-Pacific worden bovendien scores van meer dan 80 procent gemeld. Op de tabletmarkt moeten duidelijke verschillen worden gemeld.

“De groei van de smartphone-markt begint uiteraard tekenen van vertraging te tonen, aangezien op diverse locaties met penetraties van meer dan 80 procent of zelfs 90 procent een saturatie begint op te treden,” benadrukt Zenith. “Volgend jaar zal wereldwijd nog een groei met 7 procent kunnen worden gemeld, tegenover 10 procent dit jaar en 14 procent vorig jaar. Twee jaar geleden kon nog een groei met 21 procent worden gemeld.” Individueel zal China volgend jaar met 1,3 miljard gebruikers de grootste smartphone-markt van de wereld zijn, gevolgd door India met 530 miljoen eenheden en de Verenigde Staten met 229 miljoen exemplaren.”

“Tablets zijn bij de wereldbevolking veel minder ingeburgerd dan smartphones,” betogen de onderzoekers nog. “Enerzijds moet worden vastgesteld dat een tablet vaak door verschillende leden van het gezin wordt gedeeld, terwijl elders de voorkeur wordt gegeven aan grotere smartphones.” Onder meer wordt gewezen op China, waar tablets slechts een penetratie van 4,8 procent laten optekenen, tegenover 85,4 procent voor smartphones. In Thailand is er zelfs sprake van een daling. Marktleider is Nederland, waar een penetratie van 74 procent wordt opgetekend, gevolgd door Australië (66 procent) en Ierland (65 procent).

Wereldwijd zullen tablets dit jaar een penetratie van 18,7 procent laten optekenen, tegenover 17,8 procent vorig jaar. Er wordt een stabilisering op ongeveer 20 procent in het vooruitzicht gesteld. Volgend jaar zou de penetratie oplopen tot 19,5 procent. Het jaar nadien zou er sprake zijn van 20,1 procent.

Lees Verder

18:02 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smartphone |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.