19-10-17

Tiener zonder smartphone is absolute zeldzaamheid

Nagenoeg elke online tiener in de wereld heeft ook de beschikking over een smartphone. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau GlobalWebIndex bij nagenoeg tienduizend jongeren tussen zestien en twintig jaar. Opgemerkt wordt dat Generation Z bestaat uit digital natives die met het apparaat zijn opgegroeid. Vastgesteld werd dat 98 procent van de ondervraagden het bezit van een smartphone meldt. In het Midden-Oosten en Afrika loopt dat cijfer zelfs op tot 99 procent. Voor deze leeftijdsgroep is de smartphone volgens de onderzoekers dan ook een integraal onderdeel van het dagelijkse leven geworden.

De onderzoekers zeggen dat jongeren de smartphone ook vaak als het belangrijkste geconnecteerde apparaat in hun dagelijks leven te noemen. Dat fenomeen kan weliswaar over de hele wereld worden vastgesteld, maar toch kunnen volgens de onderzoekers regionaal een aantal opmerkelijke verschillen worden opgetekend. In het Midden-Oosten en Afrika wordt daarbij een score van 79 procent opgetekend en ook in Asia-Pacific kan een niveau van 78 procent wordt gemeld. In Noord-Amerika valt dat cijfer echter terug tot 52 procent. Europa en Latijns-Amerika laten respectievelijke scores van 63 procent en 69 procent optekenen.

In Noord-Amerika wijst bij de selectie van het belangrijkste geconnecteerde apparaat daarentegen bijna 33 procent van de ondervraagde jongeren nog steeds naar de laptop. Er wordt door de onderzoekers dan ook benadrukt dat deze leeftijdscategorie door marketeers en andere communicatoren niet zouden mogen worden benaderd als een publiek dat alleen nog op mobiele platformen te bereiken zou zijn. In Noord-Amerika wordt met een score van 96 procent ook de laagste penetratie van smartphones opgetekend. Uit het onderzoek bleek verder nog dat Generation Z wereldwijd gemiddeld meer dan vier per dag op zijn smartphone actief is.

Lees Verder

17:23 Gepost door Marcho in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: smartphone |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.